petek, 11. 5. 2018

Slavnostna podelitev nagrade Silver Economy Awards v Bruslju

V četrtek, 3. maja 2018, je v Bruslju potekala slavnostna podelitev nagrade Silver Economy Awards, kjer so bile prvič podeljene nagrade za najbolj inovativne informacijsko-komunikacijske izdelke in storitve s področja srebrne ekonomije.

Nagradni razpis so pripravili partnerji projekta SEED – Supporting the Recognition of Silver Economy in Europe in the Digital Era, v katerem kot partner sodeluje tudi MOL.

Dogodek je bil zasnovan kot nekajurna konferenca na temo izzivov ter priložnosti srebrne ekonomije v Evropi, kjer so posamezni strokovnjaki s tega področja predstavili svoje poglede in izkušnje, konferenci pa je sledila slovesna razglasitev zmagovalcev ter podelitev nagrad.
Na nagradni razpis je v treh razpisanih kategorijah (javni sektor, neprofitne organizacije ter profitne organizacije) prispelo 95 vlog, ki so šle skozi večfazno ocenjevanje. V Bruslju je bilo prisotnih 9 finalistov iz različnih držav, po 3 iz vsake kategorije.

Prvo mesto v kategoriji javnega sektorja je osvojila organizacija Syddansk Sundhedsinnovation z Danske in sicer z generično telemedicinsko platformo. Prvo mesto v kategoriji neprofitnih organizacij je osvojil portugalski inštitut Fraunhofer Institute z izdelkom GoLiveSolutions, ki omogoča starejšim lažjo uporabo pametnih telefonov ter boljšo komunikacijo z zdravstvenimi delavci. V kategoriji profitnih organizacij pa je prvo mesto osvojil Project Ray iz Izraela in sicer s storitvijo, ki slepim in slabovidnim omogoča preprosto in učinkovito rabo pametnih telefonov. V ožji izbor na nagradnem razpisu je prišel tudi naš Javni zavod Kinodvor s svojo ponudbo filmskih srečanj in debat ob kavi.

Več o nagradi ter finalistih in ožjih izbrancih lahko preberete tukaj, prav tako pa si lahko naknadno ogledate konferenco v Bruslju na tej povezavi.