torek, 27. 3. 2018

Začenja se gradnja prizidka k Zdravstvenemu domu Bežigrad

Aprila bomo začeli s pripravljalnimi deli za rušenje obstoječega in izgradnjo novega prizidka k enoti Zdravstvenega doma Ljubljana Bežigrad na Kržičevi 10.

Nov prizidek bo potresno varen, energetsko učinkovit ter bo ustrezal normativom in standardom za zdravstvene objekte. Sestavljen bo iz petih etaž: v kleti bodo parkirna mesta, v pritličju nova sodobna samopostrežna lekarna, prostori za sterilizacijo in servisni prostori, v prvem nadstropju bo predšolski dispanzer (pediatrija), v drugem šolski dispanzer, v tretjem pa ambulante družinske medicine. V strešni etaži bodo tehnični prostori.

Zaradi prenove prostorov bodo na druge lokacije začasno preselili ambulante za predšolske ter šolske otroke in mladino

Ambulante zdravstvenega varstva predšolskih otrok bodo v sredo, 4. aprila 2018, preselili v enoto Center na Metelkovi ulici 9, ambulante zdravstvenega varstva šolskih otrok in mladinepa bodo v petek, 6. aprila 2018, preselili v enoto Črnuče na Primožičevi ulici 2.

Podrobnejše informacije o selitvi ambulant in nadomeščanjih so objavljene na spletni strani Zdravstvenega doma Ljubljana.

prenovljeni prostori ZD Bezigrad
Prenovljeni prostori glavne stavbe ZD Bežigrad

Dodajmo še, da je bila leta 2015 končana obnova glavne stavbe zdravstvenega doma Bežigrad, v okviru katere je bila izvedena statična sanacija sten in stebrov v 1. in 2. nadstropju, obnovljeni so bili prostori in zamenjana okna v 2. nadstropju, v okviru energetske sanacije pa izdelana nova fasada.