Podžupanja Tjaša Ficko

Podžupanja Tjaša Ficko (1981) - LZJ

Tjaša Ficko je mestna svetnica na Listi Zorana Jankovića in podžupanja Ljubljane od leta 2010. Njena delovna področja so kultura, turizem, mednarodni odnosi, korporativno komuniciranje, gospodarstvo ter razvojni projekti. Je članica Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KMVVII) ter Komisije za mednarodne odnose (KMO).

Skrbi za krepitev mednarodne prepoznavnosti in ugleda mestne blagovne znamke. Vizijo, aktivnosti in dosežke mesta predstavlja na mnogih dogodkih doma ter v tujini in je govornica na številnih uglednih mednarodnih konferencah (med njimi Walk21 Dunaj 2015, IMCL Bristol 2015, WEF New Delhi 2018, Urban Future Global Conference Dunaj 2018, ICLEI World Congress Montreal 2018, Cycling Scotland Edinburgh 2019 itd.). Leta 2013 je vodila mestni organizacijski odbor Evropskega prvenstva v košarki, nato kandidaturo in izvedbo projekta Zelena prestolnica Evrope 2016, s katerim je bila Ljubljana uspešno umeščena na evropski zemljevid kot mesto, ki odločno sledi zeleni viziji in aktivno uresničuje projekte za večjo kakovost življenja.

Po rodu iz Murske Sobote se je tam šolala do mature, kasneje pa je uspešno dokončala univerzitetni dodiplomski študij komunikologije na Fakulteti za družbene vede in podiplomski študij managementa na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Del študijskih obveznosti je opravila na Universidad Complutense v Madridu in je diplomantka Instituta Cervantes.

Svojo poslovno pot je začela v Službi za odnose z javnostmi v Poslovnem sistemu Mercator, po zmagi Zorana Jankovića na lokalnih volitvah 2006 ji je bilo zaupano vodenje Odseka za odnose z javnostmi v Kabinetu župana ter koordinacija komunikatorjev velike mestne družine.

Leta 2018 je v New Delhiju, na globalni konferenci Ženski gospodarski forum (WEF), prejela prestižno nagrado ženska desetletja v javnem življenju za vodenje projekta Zelena prestolnica Evrope 2016.

Je certificirana nadzornica in članica UO Združenja nadzornikov Slovenije, UO Sekcije managerk v Združenju Manager, razvojnega sveta Fakultete za družbene vede (UL) in političnega odbora Sveta evropskih občin in regij.

---

Preberite: Na klavir je zaigrala Tjaša Ficko