ponedeljek, 1. 4. 2019

Ali ste vedeli: Kam z vrtnimi odpadki, ko jih je preveč za rjavi zabojnik?

Spomladi pri urejanju vrtov, obrezovanju živih mej in dreves pogosto nastane več bioloških odpadkov, kot jih lahko pospravite v svoj rjavi zabojnik.

Da ne bo zadrege, kam z občasnimi presežki biorazgradljivih odpadkov z vrta, naj vas spomnimo, kaj z njimi lahko storite.

Zbirna centra

Lahko jih pripeljete v Zbirni center Barje ali v Začasni zbirni center Povšetova, kjer do 1,5 m3 tovrstnih odpadkov lahko odložite brezplačno, v enem koledarskem letu pa jih v zbirni center lahko pripeljete dvakrat.

  • Zbirni center Barje na Cesti dveh cesarjev 101 je med 1. aprilom in 31. oktobrom odprt od ponedeljka do sobote med 6. in 20. uro, preostali del leta pa med 6. in 18. uro.
  • Začasni zbirni center Povšetova na Povšetovi 2  je odprt od torka do sobote med 11. in 18. uro.

Tipizirane vrečke

Odpadke z vrta lahko pospravite v Snagine tipizirane vrečke, namenjene biološkim odpadkom. Na voljo so v dveh velikostih, 50- in 100-litrske tipizirane vrečke, in sicer jih na dan odvoza bioloških odpadkov postavite na prevzemno mesto zraven rjavega zabojnika. Naenkrat lahko pripravite do pet vrečk z maksimalno težo 15 kilogramov. 

Vrečke lahko kupite prek spleta, v Snaginem centru za pomoč in podporo uporabnikom na Povšetovi 6 in v Centru ponovne uporabe na Povšetovi 4.

Odvoz zelenega odreza

Naročite odvoz zelenega odrezaTo je plačljiva storitev, ki jo lahko naročite na telefonski številki 01 4779 632 in 051 328 904 ali prek e-naslova bojan.molnar@snaga.si.  

---

Preberite več: