ponedeljek, 20. 5. 2019

Meščanke in meščani na Dnevu odprtih vrat spoznavali številne zanimivosti

14. maja 2019 smo organizirali Dneve odprtih vrat na Povšetovi 2 in 6 v Ljubljani, kjer domuje novo vzpostavljena papirna delavnica in začasni zbirni center za predajo invazivnih tujerodnih rastlin.

Meščani in meščanke so si lahko ogledali zbirno točko za oddajo invazivnih tujerodnih rastlin, saj smo uredili poseben prostor, kamor lahko prinesete odstranjen rastlinski material enajstih invazivnih tujerodnih rastlin, ki se jih želite znebiti iz svojih vrtov ali balkonov.

V okviru projekta jih nato predelamo v uporabne izdelke. Eden takih koristnih izdelkov je ročno izdelan papir iz japonskega dresnika, ki ste ga lahko meščani sami naredili v naši papirni delavnici.

Susenje rocno izdelanega papirja Foto Maks Merela
Sušernje ročno izdelanega papirja Foto: Maks Merela

Rocno izdelovanje papirja iz japonskega dresnika Foto Simona Berden
Ročno idelovanje papirja iz japonskega dresnika Foto: Simona Berden

Izdelki iz invazivnih rastlin kot je miza izdelana iz trnate gledicevke in drugi predmeti Foto Maks Merela
Izdelki iz invazivnih rastlin kot je miza iz trnate gledičevke Foto: Maks Merela

Nekatere druge izdelke pa ste si lahko ogledali v naših razstavnih prostorih kot je jedilna miza, izdelana iz trnate gledičevke ali papir, narejen iz japonskega dresnika in kanadske/orjaške zlate rozge ter druge zanimive predmete. 

Dan odprtih vrat je potekal kot partnerski dogodek v okviru Zelenega tedna Evrope 2019, ki ga Evropska komisija za okolje organizira že skoraj 20 let.  

                                                                                                                           

Preberite še: