petek, 23. 11. 2018

Predstavitev projekta APPLAUSE v Parizu

19. in 20. novembra 2018 je v Parizu potekala mednarodna konferenca Innovation in Government: Steps, leaps and bounds, ki sta jo organizirali Evropska komisija in Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD). Konferenca je potekala že tretjič, njen namen pa je izmenjava izkušenj in mreženje inovatorjev iz vsega sveta.

Na povabilo organizatorjev, je bila na mednarodni konferenci, poleg primerov iz Severne Amerike, Kanade in Nove Zelandije, predstavljena tudi vsebina UIA projekta APPLAUSE, katerega vodilni partner je Mestna občina Ljubljana.
Predstavitev sta pripravila mag. Zala Strojin Božič, menedžerka prehoda v krožno gospodarstvo na Mestni občini Ljubljana ter doc. dr. Aleš Lapanje, višji raziskovalec na Institutu Jožefa Stefana.

Projekt APPLAUSE je kot primer dobre prakse v javni upravi objavljen tudi na portalu dobrih praks Observatorija za inovacije v javnem sektorju (OPSI).

Projekt APPLAUSE (Alien PLAnt SpEcies) - from harmful to useful with citizens' led activities /od škodljivih do uporabnih tujerodnih rastlin z aktivnim vključevanjem prebivalcev pobude Urban Innovative Actions naslavlja nerešena vprašanja glede ravnanja z invazivnimi tujerodnimi rastlinami v smislu pristopa nič odpadkov in krožnega gospodarstva.
Podrobnejšo predstavitev projekta si oglejte tukaj