Koncert Radojke Šverko ob 30. obletnici vzpostavitve diplomatskih odnosov

Vabimo vas na koncert Radojke Šverko, s katerim bomo obeležili 30. obletnico mednarodnega priznanja in vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Hrvaško.

Radojka Šverko je ena največjih hrvaških glasbenih div z več kot petdesetletno kariero. Njen prepoznaven žametni alt je zaslužen za nastope na velikih svetovnih odrih in festivalih ter številne nagrade v tujini in doma. Znana je tudi po pestrem repertoarju, ki vključuje šansone, uspešnice, jazz, pop, filmsko in duhovno glasbo.

Prijateljstvo in sodelovanje Radojke Šverko s slovenskimi glasbeniki sega v sam začetek njene kariere. RTV Ljubljana je leta 1975 izdala njen drugi album "S tobom u snu", ki vsebuje pesmi slovenskih avtorjev Dušana Velkaverha, Mojmirja Sepeta, Bojana Adamiča, Jureta Robežnika in Jožeta Privška, ki je bil zaslužen tudi za aranžmaje ter je dirigiral Zabavnemu orkestru RTV Ljubljana. Sodelovala je tudi z večkrat nagrajenim hrvaško-slovenskim trobentačem in violinistom Petrom Ugrinom.

Radojka Šverko v Ljubljani bo nastopila ob spremljavi vrhunske glasbene zasedbe, pod vodstvom prof. Vladimirja Babina, ki ga sestavljajo instrumentalisti Aleksandar Valenčić, Tonči Grabušić, Zvonimir Radišić in Damjan Grbac ter spremljevalni vokali Ana Kučan, Mateja Majerle in Andrej Babić.

Koncert poteka pod pokroviteljstvom Ministrstva za zunanje in evropske zadeve Republike Hrvaške, v organizaciji Veleposlaništva Republike Hrvaške v Republiki Sloveniji in ob podpori Mestne občine Ljubljana.