ETM 2021: Živi zdravo, potuj trajnostno. 10 let sistema Bicikelj.

V Steklenem atriju Mestne hiše bo od 16. do 22. septembra 2021 na ogled razstava likovnih izdelkov Živi zdravo, potuj trajnostno. 10 let sistema Bicikelj.

Natečaj vsako leto poteka v okviru Evropskega tedna mobilnosti, ki povezuje na tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti, zato želimo otroke in njihove mentorje spodbuditi, da preko izdelave likovnih del ali filmov na svoj način razmišljajo o tej najbolj razširjeni kampanji za trajnostno mobilnost. Slogan letošnjega že 20. Evropskega tedna mobilnosti po vrsti je »Živi zdravo. Potuj trajnostno.«. Teden bo namenjen predvsem spodbujanju k odločitvi za aktivne in trajnostne oblike potovanj, kot so hoja, kolesarjenje, uporaba javnega prevoza ter druge aktivne alternative avtomobilskemu prometu. Na Mestni občini Ljubljana smo še posebej ponosni na samopostrežni sistem izposoje koles BicikeLJ, ki je Ljubljančanom in obiskovalcem na voljo že 10 let, zato mu posebno pozornost posvečamo tudi na letošnjem nagradnem natečaju.

Uradna otvoritev razstave bo 16. 9. 2021, ob 13. uri pred Mestno hišo. Program otvoritve so letos pripravili učenci OŠ Koseze. Nagrade bo kot vsako leto podelila predsednica odbora ETM in mestna svetnica Jelka Žekar.