Center urbanih športov Stožice

izvedeno

Zaključek projekta: 2024

Projekt vključuje

 • Odprli smo Center urbanih športov Stožice

  izvedeno

  Leto zaključka: 2024

  Pod stadionom Stožice smo odprli Center urbanih športov Stožice, prvi pokrit javni prostor, namenjen urbanim športom pri nas.
  Približno 1.350 m2 površin je namenjenih rolkarjem, rolarjem in kotalkarjem ter voznikom BMX freestyle koles in skirojev. Prostor bo celo leto namenjen rekreaciji in treningom urbanih športov.

  otvoritev Centra urbanih sportov

  Center je urejen pod vzhodnimi tribunami stadiona in predstavlja zanimivo arhitekturno adaptacijo parkirnega prostora. Vozne površine so razdeljene na dva dela, na eni strani je urejen poligon s street elementi, ki posnemajo robnike, stopnice in druge elemente v urbanem okolju, na drugi pa so flow elementi, kjer so urejene valovite klančine, ki posnemajo valove morja. Na obeh poligonih so na voljo tudi manjši premični elementi, ki omogočajo še dodatne prilagoditve različnim potrebam uporabnikov. Oba poligona povezuje mezanin, kjer je tudi glavni vhod. Ta predstavlja tudi družabni prostor, od koder je lep razgled na oba poligona. Nov športni prostor so zasnovali v arhitekturnem biroju SADAR+VUGA, dela je izvedlo podjetje Dema plus d.o.o., upravljalec pa je javni zavod Šport Ljubljana.

  otvoritev Centra urbanih sportov

  Center urbanih športov Stožice je namenjen izvajanju različnih tečajev in vadbi članov klubov urbanih športov, del časa pa bo namenjen tudi prosti rekreativni vadbi. Ob ponedeljkih, torkih, četrtkih in petkih je odprt od 14. do 22. ure, ob sobotah od 12. do 20. ure, ob sredah in nedeljah pa je zaprt. Podrobnejši urnik je objavljen na spletni strani javnega zavoda Šport Ljubljana.

  Pogodbena vrednost investicije je znašala 1,6 mio evrov z DDV, od tega 542.097 evrov za opremo. Del sredstev za nakup opreme je v okviru javne pobude »Lidl za vitalno Slovenijo« za donacijsko sofinanciranje infrastrukturnih projektov prispevalo podjetje Lidl Slovenija d.o.o. k.d.