Kolopark Štepanjsko naselje

izvedeno

Zaključek projekta: 2022

Opis projekta

Kaj je kolopark?

Koloparki so zasnovani kot javna površina za aktivno preživljanje prostega časa za vse starostne skupine obiskovalcev. Namenjeni so predvsem igri in urjenju spretnostnih veščin z različnimi vrstami voznih pripomočkov, od koles, skirojev, rolk, rolerjev in kotalk do poganjalčkov. Urejeni so kot valovite asfaltne steze, okoli proge je zasajena trava, območje pa dopolnjujejo še klopi in stojala za kolesa.

Zaradi velike priljubljenosti koloparkov nekatera degradirana območja že več let spreminjamo v kolesarske poligone, vzpostavljamo pa jih tudi v bližini sosesk Javnega stanovanjskega sklada MOL, kot sta najnovejša koloparka pri soseskah na Cesti v Gorice in Novo Brdo. Prvi kolopark smo uredili že leta 2016 v Šiški, leto pozneje za Bežigradom in nato še v Fužinah. Kmalu nameravamo taka poligona urediti še v Podutiku in na Viču (v sodelovanju s Sparom Slovenija).

Projekt vključuje

 • Uredili smo kolopark v Štepanjskem naselju

  izvedeno

  Leto zaključka: 2022

  V Štepanjskem naselju, na zelenici med Štepanjskim nabrežjem in Parmsko cesto, v neposredni bližini Vrtca Otona Župančiča, smo uredili nov kolpark, že šesti po vrsti.

  Kolopark je velik okoli 900 m2 in je eliptične oblike. Ima zunanjo zanko, eno dvojno stezo in vmesno povezovalno zanko. Okoli parka bomo posadili tudi travo ter namestili klopi.

  Dela je izvedla Aliansa ASE. Vrednost projekta znaša približno 65.000 EUR brez DDV.