Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana

izvedeno

Zaključek projekta: 2019

Projekt vključuje

 • Prenovili smo Konservatorij za glasbo in balet

  izvedeno

  Leto zaključka: 2019

  Vrednost: 4.080.000 €

  Navedena vrednost je brez DDV.

  Razloga za prenovo, ki je trajala 14 mesecev, sta bili dotrajana streha in potreba po sodobni koncertni dvorani z vrhunsko akustiko.

  Obstoječim učilnicam smo na podstrešju dodali še tri nove in vse prostore medsebojno povezali, statično in protipotresno smo objekt izboljšali, uredili smo požarna stopnišča ter omogočili dostop tudi gibalno oviranim.

  V duhu Plečnikove zunanje ureditve je bil na prej neizkoriščeni ravni strehi baletne dvorane urejen zunanji kulturni ambient, ki bo uporabljen kot prostor za druženje in letne zunanje prireditve. Proti atriju sosednje stavbe ga vizualno zapira kompozicija likov, ki se ponovi na nadstrešku in ustvarja ambientalno svetlobo.

  Koncertna dvorana s 168 sedeži je umeščena v dvovišinski prostor, obdana je z leseno akustično lupino iz lesenih perforiranih plošč, ki so nameščene pod različnimi koti. Tako koti kot perforacije odbijajo ali absorbirajo različne frekvence zvoka. Za akustični material je bilo uporabljenih sedem različnih vrst mineralne volne, kot pod-konstrukcija in finalna obloga pa izključno les in več kot 300 akustičnih panelov, ki zagotavljajo primerno akustiko po najzahtevnejših kriterijih za koncertne dvorane.

   

 • Sanirali smo strop učilnice ter izdelali projekt za večnamensko dvorano

  izvedeno

  Leto zaključka: 2016

  Vrednost: 30.950 €

  Projekt obsega izdelavo projekta sanacije strehe z ureditvijo večnamenske dvorane in manjkajočih učilnic ter interventno sanacijo stropa v učilnici na Vegovi.

 • Sanitarije

  izvedeno

  Leto zaključka: 2013

  Vrednost: 50.015 €

  Projekt obsega ureditev sanitarij v kleti.