Letno gledališče Križanke

izvedeno

Zaključek projekta: 2022

Projekt vključuje

 • V Križankah smo namestili novo streho

  izvedeno

  Leto zaključka: 2022

  V letnem gledališču Križanke smo namestili novo, sodobno streho, ki jo je projektiral prof. Peter Gabrijelčič s skupino inženirjev podjetja Architecta d.o.o.

  Streho konstrukcijsko tvori 13 ločnih jeklenih prostorskih nosilcev z razponom od 32 do 35 metrov, medsebojno povezanih in montiranih na zgolj osmih 12 metrov visokih in vitkih stebrih s premerom 42 centimetrov. Konstrukcija je v celoti samostoječa in odmaknjena od poslopij Srednje šole za oblikovanje. Dimenzije strehe so 51m x 32 do 35 m, tlorisna površina pa znaša 1523m². Celotna zgornja površina konstrukcijskega sistema je pokrita z rahlo prosojno platneno membrano in snegolovi, na spodnji strani pa sledi umestitev sekundarne ponjave z visoko stopnjo transparentnosti, ki je bistvenega pomena za zagotavljanje dobre akustike in preprečevanje kondenza. Na strani, ki meji na Zoisovo cesto, so umeščene stranske bočne zavese, ki bodo služile kot protivetrna zaščita ter zaščita pred dežjem. Opremljene so z varnostnimi sistemi, da se samodejno zaprejo v primeru premočnega vetra.

 • Poletno gledališče v Križankah je rekonstruirano in nadgrajeno

  izvedeno

  Leto zaključka: 2018

  Vrednost: 2.430.000 €

  Vrednost je z DDV.

  Rekonstruirano in nadgrajeno poletno gledališče v Križankah je pripravljeno na nove vrhunske umetniške prireditve.

  V sklopu projekta smo, v sodelovanju z našim javnim zavodom Festival Ljubljana, v celoti prenovili projekcijsko kabino, poglobili in razširili orkestrski prostor z novo strojnico ter izvedli nov dvižni sistem odrskega podija. Streho nad prizoriščem bomo zaradi naknadne spremembe projektne dokumentacije obnovili kasneje.

 • Sanirali smo streho Poletnega gledališča Križank

  izvedeno

  Leto zaključka: 2009

  Projekt obsega sanacijo strehe Poletnega gledališča. Donacija v naravi.