Ulica Bežigrad

izvedeno

Zaključek projekta: 2021

Projekt vključuje

 • Prenovili smo ulico Bežigrad in Jakšičevo ulico

  izvedeno

  Leto zaključka: 2021

  Vrednost: 1.383.673 €

  Navedena vrednost je brez DDV.

  Veliko pozornosti smo namenili pešcem in kolesarjem, saj smo uredili površine zanje, tako da so te bolj kakovostne, prijetne in varne. Obnovili smo cesto in križišče pri živilski trgovini (Staničeva–Hranilniška–uvoz na parkirišče trgovine) in postavili dve avtobusni postajališči, opremljeni z nadstrešnicami. Za boljšo varnost v prometu smo nadvišali prehode za pešce na priključnih cestah ter uvedli »cono 30«.

  Na odseku ulice Bežigrad od Parmove ceste do Pleteršnikove ulice smo izvedli še rekonstrukcijo kanalizacijskega voda mešanega sistema in obnovo vodovoda. V okviru projekta smo prenovili tudi Jakšičevo ulico, kjer se prometna ureditev ni spremenila.

  Za projektiranje ureditve je poskrbel K projekt L d.o.o. Ljubljana. Dela je izvedel PZG, podjetje za gradbeništvo d.o.o. Ljubljana, s partnerjema KPL, družba za gradnjo in vzdrževanje cest, zelenih površin ter inženiring d.o.o. Ljubljana, in Kostak, komunalno in gradbeno podjetje, d.d. Krško.

  Vrednost pogodbenih del za MOL je približno 1,4 milijona EUR brez DDV, skupaj z JP Voka Snaga d.o.o. pa nekaj več kot dva milijona EUR.