RogLab

izvedeno

Zaključek projekta: 2013

Projekt vključuje

 • Projekt RogLab

  izvedeno

  Leto zaključka: 2013

  Vrednost: 130.000 €

  RogLab je pilotni projekt za bodoči Center Rog, ki poteka v okviru evropskega projekta Second Chance. Ljubljanska partnerja projekta sta Muzej in galerije mesta Ljubljane ter Mestna občina Ljubljana.

   

  Glavni cilj projekta RogLab je s »hands on« pristopom odgovoriti na vprašanje, kakšen naj bo sodoben produkcijski prostor na področju arhitekture, oblikovanja in vizualnih umetnosti, hkrati pa je namenjen razvoju in preizkušanju vsebin in dejavnosti, ki so predvidene za bodoči Center Rog.

   

  Integralni del RogLab-a, kontejnerskega objekta skupne površine 30 m², je majhna 3D delavnica, ki ponuja osnovno tehnologijo in storitve na področju hitrega prototipiranja. Z RogLabom spodbujamo ustvarjalne rabe 3D tehnologij; krepimo povezave med ustvarjalnimi dejavnostmi in podjetništvom; omogočamo interdisciplinarno sodelovanje ter raziskovalno in k inovacijam naravnano ustvarjalnost; razvijamo projekte, ki obravnavajo aktualne izzive urbanega okolja ter aktualne teme v arhitekturi in oblikovanju, s poudarkom na družbeni in okoljski odgovornosti.

   

  Kontejnerski objekt, v katerem deluje RogLab, je izdelal arhitekt mlajše generacije Jure Kotnik. Hkrati z novim produkcijskim prostorom je zaživela tudi spletna stran www.roglab.si.