Drenikova ulica

izvedeno

Zaključek projekta: 2019

Projekt vključuje

 • Drenikova ulica je prenovljena

  izvedeno

  Leto zaključka: 2019

  Vrednost: 3.123.924 €

  Vrednost je brez DDV.

  V okviru prenove Drenikove ceste, sofinancirane z mehanizmom celostnih teritorialnih naložb, smo razširili pločnike tako, da je na njih več prostora za pešce in kolesarje, ki si na odseku med Verovškovo ulico in Celovško cesto v obe smeri delijo skupno površino. Vozni pasovi so nekoliko zoženi. Tako smo pridobili dodaten prostor za razširitev površin za pešce in kolesarje na 2,5 metra.

  Pred prenovo je kolesarska steza zaradi pomanjkanja prostora vodila okoli tega območja, po Černetovi ulici, s preureditvijo pa smo kolesarjem omogočili neposredno povezavo z obstoječimi kolesarskimi stezami v okolici.

  Hkrati je Energetika Ljubljana prenovila vročevod in plinovod, prav tako pa smo za še večjo varnost, predvsem pešcev in kolesarjev, prenovili tudi križišče Drenikova–Celovška–Na jami.

  Izbrani izvajalec del je Prenova-gradbenik d.o.o., splošno gradbeništvo in trgovina.

  Ureditev kolesarskih in peš površin sodi v projekt ureditve kolesarske mreže v MOL, ki je podprt z mehanizmom CTN, ki ga delno financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

  Celotna investicija investitorjev MOL in Energetika Ljubljana znaša 3.123.924 EUR brez DDV, od tega MOL 2.324.997 EUR brez DDV (delež RS in ESRR je 1.025.365,81 EUR brez DDV).

  Logo EKP sklad za regionalni razvoj SLO slogan6

  Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

  https://www.eu-skladi.si/