Športni park Tivoli

izvedeno

Zaključek projekta: 2026

Opis projekta

Park Tivoli ima med ostalimi tudi veliko “ledeno” dvorano, ki meri 4.500 m2 in malo dvorano, ki meri 3.000 m2 in je namenjena predvsem športom z žogo. V dvorani so poslovni prostori Javnega zavoda Šport Ljubljana, nacionalne panožne športne zveze in športnih društev.

Dvorana je opremljena z vsemi spremljajočimi prostori za organizacijo velikih športnih prireditev: poslovni prostori, komentatorska mesta in studiji za radijske in televizijske ekipe, VIP prostori, garderobe, skladišča in dva gostinska lokala.

Velika “ledena” dvorana ima 4.150 sedežev, mala dvorana pa 4.050 sedišč za obiskovalce.

Poleg večjih ljubljanskih klubov, v Tivoliju poteka tudi rekreacija. Vsako leto nas obišče več sto tisoč rekreativk in rekreativcev, poleg njih pa nas obiščejo tudi učenci ljubljanskih šol in šol iz okolice Ljubljane. Zimske urice so v Ljubljani še lepše, saj hladne dni popestrijo rekreativke in rekreativci na zunanjem drsališču.

Za vse, ki nas želijo obiskati z jeklenimi konjički sporočamo, da lahko pred veliko in malo dvorano Tivoli parkirajo na 700 parkirnih mestih.

V Športni park Tivoli vključuje:

 • Kopališče Tivoli
 • Teniška igrišča
 • Zunanja športna igrišča
 • Park za rolkarje
 • Halo Tivoli
 • Pametno košarkarsko igrišče

Projekt vključuje

 • Mala ledena dvorana Tivoli

  v teku

  Leto zaključka: 2026

  Mala ledena dvorana je načrtovana kot prizidava Hale Tivoli. Dvorana bo namenjena razvoju kvalitetnega hokeja, umetnostnega drsanja in drugih športov na ledu v Ljubljani s podaljšano sezono treningov in neprekinjeno razpoložljivostjo dvorane za treninge in bo hkrati tudi drsališče za športni razvoj otrok in mladine in razvoj rekreacijskega drsanja. Predvideva se umestitev drsališča s tribunami za 300 gledalcev s spremljajočimi prostori (garderobe in tehnični prostori). V kleti je garaža v eni etaži za cca. 140 parkirnih mest. Streha je na nivoju dostopne ploščadi Hale Tivoli in je delno zazelenjena. Na strehi so predvidene parkovne športne površine.

 • Pod Halo Tivoli smo uredili nova športna igrišča

  izvedeno

  Leto zaključka: 2020

  Na ploščadi pod Halo Tivoli smo uredili nova športna igrišča. Na voljo je igrišče za rokomet, mali nogomet, košarkarsko igrišče, tri igrišča za badminton in stena za vadbo teniških udarcev.

  Na ploščadi pred Halo Tivoli sicer načrtujemo izgradnjo prizidka, v katerem bo prostor za novo dvorano z ledeno ploskvijo in dodatne športne površine. Trenutno se pripravljamo na izvedbo arhitekturnega natečaja.

 • Prenovili smo hokejsko dvorano

  izvedeno

  Leto zaključka: 2020

  Vrednost: 1.425.590 €

  Vrednost je brez DDV.

  Prenovili smo veliko dvorano Hale Tivoli in jo pripravili na prihajajoče Svetovno prvenstvo skupine B v hokeju na ledu, ki ga gosti Slovenija. Tako smo skladno s standardi panožnih zvez in IIHF na stropu hokejske dvorane vgradili vrhunski štiristranski LED zaslon in namestili novo zaščitno ograjo,  prenovili pa smo tudi garderobe.

 • Prvo pametno košarkarsko igrišče v sklopu akcije #Podamdaigram

  izvedeno

  Leto zaključka: 2019

  Vrednost: 100.000 €

  V navedeno okvirno vrednost projekta ni vključen DDV.

  Skupaj z enim najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov, Goranom Dragićem (Gogi), smo uredili prvo pametno košarkarsko igrišče v Sloveniji.

  Ureditev je potekala v sklopu Gogijeve dobrodelne akcije obnove košarkarskih igrišč. Igrišče v parku Tivoli (med teniškimi igrišči in baliniščem) je tako prvo obnovljeno igrišče v sklopu dobrodelne akcije #podamdaigram. Pri tem ne gre za enkratno prenovo igrišč, temveč za živ projekt, preko katerega se bo Gogi skozi celo leto povezoval z mladimi ter negoval kulturo športa in gibanja. Izvajale se bodo delavnice, organizirani se bodo treningi, manjkalo pa ne bo niti adrenalina polnih košarkarskih turnirjev, ki bodo igriščem vrnila »dušo«, kakršno so imela včasih.

  Več o projektu +

  Cilj prenove je ustvariti prostor, kjer se lahko mladi vključujejo v športne aktivnosti in družijo. Največja posebnost igrišča so informacijske table z osnovnimi in naprednimi košarkarskimi vajami, ki jih je zasnoval Gogi, vse vaje pa bodo interaktivno obogatene preko spletno športno-izobraževalne platforme, do katere bodo vodile QR kode. Cilj platforme je preko različnih športnih in poučnih vsebin z uporabo sodobnih spletnih in mobilnih orodij združiti šport, izobraževanje in zabavo. Pri tem bo glavni akter ravno Gogi, ki se je še posebej med mladimi zasidral kot vzornik.

  Izvajalci prvega pametnega igrišča so poleg Mestne občine Ljubljana še JZ Šport Ljubljana, JP Vodovod kanalizacija, Sport Element in Taurus.

 • Zgradili smo park za rolkarje v Tivoliju

  izvedeno

  Leto zaključka: 2019

  Vrednost: 184.445 €

  Osnovna pogodbena vrednost 147.317,87 EUR, končni obračun 173.693,20 EUR (končni obračun je višji zaradi dodatno naročenega sklopa elementov in epoksi premaza). Pogodbena vrednost za ureditev okolice je znašala 37.126,90 EUR.

  Za Kopališčem Tivoli v parku Tivoli, kjer je bilo prej kotalkališče, je nastal nov skate park, ki je velik 800 m2, na njem pa so naprave v skupni površini 150 m2. Park je zasnovan skladno z olimpijskimi normami, ki veljajo za tovrstna igrišča. Pri idejni zasnovi parka je sodeloval Timotej Lampe Ignjič, najboljši slovenski rolkar. 

  Več o projektu +

  Izvedba in izdelavo elementov smo pričeli 20.11.2018, postavitev elementov na objektu pa 18.3.2019.

  Projekt smo sofinancirali Mestna občina Ljubljana 120.000 EUR in Fundacija za šport 27.000 EUR.

  Izvajalca sta bila Lesnina MG oprema d.d. in CVP d.o.o.

   

 • Energetsko smo prenovili Kopališče Tivoli

  izvedeno

  Leto zaključka: 2018

  Vrednost: 1.948.300 €

  V okviru projekta Energetska obnova Ljubljane smo objekt celovito prenovili s soglasjem avtorja. Prenovo smo izvedli v okviru javno-zasebnega partnerstva med Mestno občino Ljubljana ter konzorcijem družb Petrol in Resalta.

  Več o projektu +

  Izvedeni ukrepi celovite energetske prenove

  Stavbni ovoj: Skladno s PURES smo izvedli toplotno izolacijo na zunanjih stenah.

  Stavbno pohištvo: Stekleno fasado smo zamenjali s šestslojno zasteklitvijo.

  Izolacija strehe: Izvedli smo toplotno in hidro izolacijo nad bazenskim delom (debelina 25 cm).

  Izolacija podstrešja: Poševno streho smo toplotno izolirali s 30 cm toplotne izolacije.

  Menjava klimatov: Zamenjali smo pet dotrajanih klimatov z novimi, vsi imajo glikolno rekuperacijo.

  Sanacija toplotne podpostaje: Izvedli smo celovito obnovo toplotne podpostaje.

  Sprejemniki sončne energije: Na strehi objekta smo postavili sprejemnike sončeve energije z namenom ogrevanja sanitarne vode.

  Vgradnja termostatskih ventilov: Klasične radiatorsk ventile smo zamenjali s termostatskimi.

  Prenova razsvetljave: Obstoječo staro in energetsko potratno razsvetljavo smo zamenjali z varčnimi LED svetili.

  Energetsko upravljanje: Uvedli smo centralni nadzorni sistem (CNS), s pomočjo katerega spremljamo porabo in s tem doseganje zastavljenih ciljev (prihrankov).

  Za celovite energetske prenove smo pridobili sredstva Kohezijskega sklada.

  Logo EKP kohezijski sklad SLO 3

 • Obnova tušev in nakup fitnes opreme v Kopališču Tivoli

  izvedeno

  Leto zaključka: 2013

  Vrednost: 17.000 €

  Projekt obsega prenovo tušev ter nakup fitnes opreme na kopališču Tivoli.

 • Rekonstrukcija bazenske tehnike v Kopališču Tivoli

  izvedeno

  Leto zaključka: 2012

  Vrednost: 635.420 €

  S prenovo bazenske tehnike za pripravo kopalne vode v velikem, otroškem in okroglem bazenu smo pridobili najsodobnejšo, tehnološko dovršeno strojnico za pripravo kopalne vode. Tehnologija filtriranja preko modulov Ultra filtracije, dezinfekcija z UV lučmi in rekuperacija odpadne vode nam omogočajo pripravo izredno kvalitetne kopalne vode ob minimalnih stroških.

 • Prenovili smo savno Zlati Klub

  izvedeno

  Leto zaključka: 2012

  Vrednost: 141.784 €

  Z delno prenovo savne Zlati klub smo zagotovili veliko moderno turško savno, finsko savno ter sodobno počivališče.

 • Vgradnja novih oken in prenova vzhodne fasade Hale Tivoli

  izvedeno

  Leto zaključka: 2011

  Vrednost: 234.937 €

  Projekt obsega obnovo vzhodne fasade Hale Tivoli in vgradnjo novih oken. Tako smo izboljšali energetsko varčnost objekta.

 • Prenovili smo toplotno postajo v Hali Tivoli

  izvedeno

  Leto zaključka: 2011

  Vrednost: 264.783 €

  Projekt obsega prenovo toplotne postaje v Hali Tivoli.

 • Prenovili smo pod v mali dvorani Hale Tivoli

  izvedeno

  Leto zaključka: 2010

  Vrednost: 160.647 €

  Projekt obsega prenovo podov v mali dvorani Hale Tivoli in Športnih dvoranah Kodeljevo, Krim in Ježica.

 • Obnova vhodne avle, garderob, sanitarij, večnamenske dvorane in zunanjega prehodnega mostu v Kopališču Tivoli

  izvedeno

  Leto zaključka: 2009

  Vrednost: 850.000 €

  Vrednost je z DDV.

  Obnovljen je bil zunanji prehodni most čez objekt bazen, ki ga uporabljajo uporabniki bazena, fitnesa in savne. V bazenu so v celoti zamenjane talne površine v garderobah in sanitarijah. Postavljenih je 400 novih kabin in garderobnih omaric ter osem skupnih garderob. V celoti so prenovljene sanitarije in tuši. Na novo je postavljena večnamenska dvorana oz. telovadnica, ki je namenjena za različne zvrsti športa. Na garderobne omarice so nameščene elektronske ključavnice. Na novo so zgrajene javne sanitarije (recepcija CKT). Na mostu so zamenjana vhodna vrata v savno, masažne prostore, skladišče in vhod v bazen.

  Pri vhodu levo od recepcije se nahajajo sanitarije za obiskovalce, v sklopu katerih so tudi tri sanitarije za invalide. Pri vstopu na kopališče so pri garderobnih omarah na voljo štiri kabine posebej namenjene invalidom, pri prehodu proti bazenu so na moški in na ženski strani vhoda po ena tuš kabina, ki sta prav tako prirejeni za invalide. Invalidi bodo našli sanitarije zase tudi v območju samega kopališča.

 • Nakup stroja za glajenje ledu v Ledni dvorani Tivoli

  izvedeno

  Leto zaključka: 2008

  Vrednost: 102.480 €

  Vrednost je z DDV.

  Projekt obsega nakup električnega, okolju prijaznega stroja za glajenje ledu.