Prva mobilna simulacijska enota

izvedeno

Zaključek projekta: 2018

Opis projekta

Mobilna simulacijska enota SIM mobil deluje pod okriljem Zdravstvenega doma Ljubljana in predstavlja prvi tovrstni izobraževalni program v Sloveniji in v tem delu Evrope.

Mobilna enota prinaša najsodobnejšo obliko praktičnega usposabljanja z uporabo najsodobnejših simulatorjev in je namenjena tako zdravstvenim ekipam kot laikom. Ima dva prostora za simulacijo: sobo za reanimacijo in sobo za debrifing.

Več +

Za usposabljanje v mobilni simulacijski enoti udeleženci uporabljajo vrhunsko opremo za simulacije (lutke, ki natančno ponazarjajo človeka v določeni starosti in jih je težko ločiti od pravega človeka), kot je simulator profesionalnega defibrilatorja, simulator poroda, lutka hudo poškodovanega, uporabljajo realna zdravila, lutko, ki odgovarja kot živ človek, zvočnimi efekti težkega dihanja, lutko novorojenčka, dojenčka in malega otroka. Pri vsaki simulaciji se uporablja »debriefing« sistem, ki omogoča snemanje scenarijev, tako da po vsakem zaključku udeleženci vidijo sebe v procesu ukrepanja in dobijo povratno informacijo o uspešnosti.

Program SIM mobil izvajajo inštruktorji in predavatelji, ki morajo imeti ustrezne kompetence in usposobljenost. Sodelujejo z vidnimi strokovnjaki s področja izobraževanja s simulacijami v zdravstvu (SESAM1) in imajo mednarodno licenco (ITLS2, EPLS3, ERC4, MTS5, MRMI6), ali so strokovnjaki na svojem področju.