Zamenjava tekočih stopnic v Plavi laguni

izvedeno

Vrednost projekta: 320.000 €

Vrednost je brez DDV.

Zaključek projekta: 2021

Projekt vključuje

 • Zamenjava tekočih stopnic v Plavi laguni

  izvedeno

  Leto zaključka: 2021

  Vrednost: 320.000 €

  V Plavi laguni pri tržnici Bežigrad smo zamenjali tekoče stopnice.

  Menjavo tekočih stopnic v podhodu smo izvedli brez posega v konstrukcijo (in s tem v lastništvo) po povsem novem postopku, imenovanem In-Truss. Dela je izvedlo podjetje Schindler Slovenija d.o.o. Ljubljana je prvo mesto v tem delu Evrope, v katerem so uporabili tak način sestave in vgradnje stopnic.

  V primerjavi z običajno vgradnjo tekočih stopnic, ko se te sestavijo že v tovarni in so na objekt dostavljene kot celota, so tokrat »tovarno« preselili na lokacijo in tekoče stopnice v celoti sestavili kar v podhodu. To metodo uporabljajo v primerih, ko zamenjava tekočih stopnic kot celote ni možna brez posegov v statiko objekta. Prejeli smo več pobud občanov za prenovo nedelujočih stopnic, vendar tega prej nismo mogli izvesti zaradi neurejenega lastništva. Zato smo poiskali rešitev – vgradnjo po metodi In-Truss, s katero ne posegamo v samo konstrukcijo stavbe, kakor se to počne pri običajnem načinu vgradnje tekočih stopnic.

  Poleg tega so izvajalci zamenjali tudi varovalno ograjo na zunanjem, zgornjem delu stopnic in stropne plošče nad stopnicami.