I FEEL SLOVENIA NOČ ZMAJA

I FEEL SLOVENIA NOČ ZMAJA

Goran Dragić, eden najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov, se bo letos dokončno poslovil od košarkarskih parketov, na katerih je blestel skorajda celotno tretje tisočletje. V zadnjih 15 sezonah je pustil močan pečat v najmočnejšem košarkarskem tekmovanju na svetu, ligi NBA, v kateri je v dresu klubov Phoenix Suns, Houston Rockets, Miami Heat, Toronto Raptors, Brooklyn Nets, Chicago Bulls in Milwaukee Bucks odigral 1008 tekem (v začetni peterki jih je začel 637) in zbral 13.448 točk, največ med vsemi slovenskimi košarkarji v zgodovini. V dresu z državnim grbom je zaigral na 90 uradnih dvobojih, na katerih je zbral 1095 točk. Tako po nastopih kot po točkah zaseda vrh večne lestvice slovenske reprezentance, ob osvojitvi zlatega odličja na evropskem prvenstvu leta 2017 pa je bil kot kapetan izbran za najkoristnejšega igralca tekmovanja (nagrada MVP).

Fantastična kariera zlatega kapetana si nedvomno zasluži veličastno sklepno dejanje, prepleteno s humanitarno noto. Dogajanje se bo pričelo že v petek, 23. avgusta, na dobrodelnem dogodku, na katerem bo potekal izbor igralcev v zvezdniških ekipah, ki se bosta dan kasneje, v soboto, 24. avgusta, pomerili na košarkarskem spektaklu v dvorani Stožice.

V prestolnici se bo konec letošnjega avgusta tako zbrala smetana svetovne košarke: prisotnost so že potrdili NBA-zvezdniki Luka Dončić, Giannis Antetokounmpo, Nikola Jokić in Jimmy Butler, Luis Scola, Bogdan Bogdanović, Steve Nash, Nikola Vučević, Steve Kerr, Marc Gasol ter številni slovenski sedanji in nekdanji košarkarji, med drugimi Rašo Nesterović, Beno Udrih, Matjaž Smodiš, Boštjan Nachbar, Sani Bečirović, Primož Brezec, Gašper Vidmar in Klemen Prepelić. A zvezdnikov in košarkarskih legend bo še mnogo več. Organizatorji dogodka, podjetje Spontanzo in Fundacija Goran Dragić skupaj z agencijama Fabulatorij in Sport Media Focus, sporočajo, da jih bodo razkrivali postopoma, hkrati pa dodajajo, da bodo vstopnice za to izjemno doživetje na voljo februarja 2024.

Za zdaj bodo vstopnice na voljo samo za sobotno poslovilno tekmo!

Dvodnevni dobrodelni spektakel ob slovesu priljubljenega Gogija od profesionalne košarkarske kariere pa je le ena od platform, prek katerih bo Goran Dragić v letu 2024 skupaj z vsemi športnimi in košarkarskimi navdušenci zbiral sredstva za mlade iz ogroženih okolij. Najprej bo Fundacija Goran Dragić junija prenovila šesto pametno zunanje košarkarsko igrišče #podamdaigram (po Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Laškem in Murski Soboti je na vrsti Ptuj), julija bo Laško gostilo deseti, jubilejni Košarkarski kamp Goran Dragić, avgusta nas, kot smo zapisali, čaka spektakularni košarkarski dobrodelni spektakel, novembra pa še dobrodelni gala dogodek Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez v sodelovanju s Fundacijo Leona Štuklja in Miroslava Cerarja ter Fundacijo Goran Dragić (na tem dogodku bo na mestu ambasadorja Goran Dragić nasledil Primoža Rogliča).

Na vseh omenjenih dogodkih se bodo zbrana sredstva razdelila med program Botrstvo v športu (80 %), katerega nosilec je Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, in Fundacijo Goran Dragić (20 %). Vse leto 2024 bo možno Goranove humanitarne projekte podpreti tudi s SMS-ji, poslanimi na številko 1919, in sicer v višini 10 € (ključna beseda: GOGI10) ali 5 € (ključna beseda: GOGI5).