Laibach - RAZPRODANO

RAZPRODANO – glede na trenutno dovoljeno kapaciteto
V primeru sprostitvenih ukrepov nad 500 obiskovalcev bodo naknadno v prodaji dodatne vstopnice. Sledite našim objavam na družbenih medijih.

 

 

Koncert skupine Laibach je bil predviden kot otvoritveni dogodek Zmajevega festivala, tradicionalnega, tridnevnega raznovrstnega dogajanja na Grajskem griču. Zaradi razmer v katerih smo se znašli zaradi epidemije Covid-a, smo primorani večino načrtovanega programa odpovedati in prestaviti na leto 2021. Izvedli pa bomo koncert skupine Laibach in na ta način obeležili 40.letnico njihovega umetniškega delovanja.

Skupina Laibach je med najbolj razpoznavnimi slovenskimi glasbenimi skupinami, izjemno uveljavljena tudi na mednarodni, »alternativni« oziroma »neodvisni« glasbeni sceni. V svojem glasbenem izrazu Laibach združuje različne žanre, od eksperimentalnega industrijskega zvoka do simfoničnega, t. i. militantnega klasicizma in elektronske glasbe. Skupina je tudi utemeljitelj retroavantgardne umetniške smeri (skupaj z drugimi skupinami iz umetniškega gibanja, znanega pod imenom Neue Slowenische Kunst). Že od svojih začetkov na nastopih poleg glasbe kreativno vključuje tudi druge medije. 

Zaradi brezkompromisne umetniške drže, pa tudi zaradi prodorne analize politične ideologije totalitarizma je v svojem delovanju Laibach večkrat imel nemalo težav, med letoma 1983 in 1987 pa je bil v takratni Jugoslaviji in Sloveniji tudi uradno prepovedan.

Leto 2020 bo za zasedbo nedvomno nekaj posebnega, saj skupina praznuje 40-letnico svojega delovanja, zato bo tudi nastop na Ljubljanskem gradu v znamenju jubileja. Na Ljubljanskem gradu bo nastopila premierno; več o projektu sledi kmalu.

 

Pokrovitelji:

BTC CITY LOGO 2019 CMYK 01Triglav Zascitni+znak Triglav2