Laibach

Otvoritveni koncert Zmajevega festivala

Skupina Laibach je med najbolj razpoznavnimi slovenskimi glasbenimi skupinami, uveljavljena predvsem na mednarodnem »alternativnem« ali »neodvisnem« glasbenem prizorišču. Njihov glasbeni izraz združuje različne žanre, od eksperimentalnega industrijskega zvoka do simfoničnega, t. i. militantnega klasicizma in elektronske glasbe. Skupaj z drugimi skupinami iz umetniškega gibanja/kolektiva NSK so utemeljitelji t. i. retroavantgardne umetniške smeri. Na začetku delovanja in znova v zadnjem obdobju so večmedijske in likovne projekte ter razstave pripravljali pod imenom Laibach Kunst. Skupina je poleg glasbe poznana tudi zaradi svoje avantgardnosti v vseh pogledih, pa tudi zaradi simbolnega provokativnega spominjanja na totalitarne režime, zato je imela v začetku svojega delovanja nemalo težav.
Leto 2020 bo za zasedbo nedvomno nekaj posebnega, saj skupina praznuje 40-letnico svojega delovanja. Na Ljubljanskem gradu bo nastopila premierno; več o projektu sledi.

 
Vstopnice:
Super early dragon (17. 1.–30. 4. 2020) – 29 €
Early dragon (1. 5.–10. 9. 2020) – 38 €
Na dan koncerta (11. 9. 2020) – 45 €

KUPI VSTOPNICO

Cena vstopnice vključuje povratno vožnjo z vzpenjačo.

Prodaja vstopnic: prodajna mesta Ljubljanskega gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, prek www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Kompasa po Sloveniji …).