Mazilo iz domače kuhinje

Praktična delavnica z zeliščarko Jožico Bajec Pivec

Zelišča mazila so zelo uporabna za nego kože in pri zdravstvenih težavah.
Naše babice so pripravljale zelo preprosta, a učinkovita mazila. Še vedno se skoraj v vsaki kuhinji najdejo osnovne sestavine za izdelavo zeliščnega mazila. Z zeliščarko Jožico Bajc Pivec bomo najprej izvedeli, kako in za kaj se uporabljajo mazila, nato pa bomo ob praktičnem prikazu izdelave mazil pridobili znanje, kako si mazilo, dezodorant in mazilo za ustnice lahko izdelamo sami.  
Vzorčke izdelkov udeleženci lahko odnesejo s seboj domov. Priporočamo pribor za zapiske.

Jožica Bajc Pivec je izkušena zeliščarka z zeliščarske domačije Pivec z Vrata pri Šmartnem ob Litiji. Jožica živi v naravi in za naravo, tam najde tudi zelišča in rastline, katerih zdravilno moč zelo dobro pozna. Z zeliščarstvom se ukvarja že od leta 1979. Na njenih predavanjih in delavnicah bomo spoznavali, kje in kako nabirati divje rastoča zelišča, kakšna je njihova zdravilna moč ter kako pripraviti različne tinkture in mazila v domači kuhinji.


Cena vstopnice za zeliščarsko delavnico:
-    odrasli: 27,00 €
-    dijaki, študenti, upokojenci: 25,00 €

KUPI VSTOPNICO

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.

Za obisk dogodka priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.