Spomladanske zdravilne rastline

Tematsko predavanje z zeliščarko Jožico Bajec Pivec

Topli pomladanski žarki privabijo na plan prve pomladanske cvetlice. Med njimi je kar nekaj zdravilnih, npr. trobentica, vijolica, trpotec itd.  
V svoji pleteni košari bo zeliščarka Jožica Bajc Pivec na Ljubljanski grad prinesla znanilce pomladi. Predstavila bo njihovo uporabo v ljudskem zdravilstvu – kako si iz njih pripravite zeliščne pripravke (čaj, sirup, tinkturo), da bi ohranili zdravje in blažili manjše zdravstvene težave. Priporočamo pribor za zapiske.

Jožica Bajc Pivec je izkušena zeliščarka z zeliščarske domačije Pivec z Vrata pri Šmartnem ob Litiji. Jožica živi v naravi in za naravo, tam najde tudi zelišča in rastline, katerih zdravilno moč zelo dobro pozna. Z zeliščarstvom se ukvarja že od leta 1979. Na njenih predavanjih in delavnicah bomo spoznavali, kje in kako nabirati divje rastoča zelišča, kakšna je njihova zdravilna moč ter kako pripraviti različne tinkture in mazila v domači kuhinji.

Vabljeni tudi na zeliščarske delavnice:
-    14. aprila 2020 ob 17.30: Spoznavanje zdravilnih rastlin na Grajskem griču, terenska delavnica;
-    12. maja 2020 ob 17.30: Naredi si svojo tinkturo, praktična delavnica;
-    9. junija 2020 ob 17.30: Mazilo iz domače kuhinje, praktična delavnica

Cena vstopnice za tematsko predavanje:
-    odrasli: 6,00 €
-    dijaki, študenti, upokojenci: 5,00 €

Cena vstopnice za posamezno zeliščarsko delavnico:
-    odrasli: 27,00 €
-    dijaki, študenti, upokojenci: 25,00 €

KUPI VSTOPNICO

Prodaja vstopnic: prodajna mesta na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.

Za obisk dogodka priporočamo vožnjo s tirno vzpenjačo; z nakupom vstopnice si zagotovite znižano ceno povratne vozovnice.