petek, 8. 11. 2013

100 let ZŠD Slovan

V športnem parku Kodeljevo je 7. novembra 2013 potekala slavnostna akademija ob 100. obletnici Slovana, v okviru katere so odprli tudi spominsko sobo pisatelja in nekdanjega predsednika Slovana Marjana Rožanca.

Pred slavnostno akademijo je župan Zoran Janković v Športnem parku Kodeljevo odprl prenovljeno pomožno nogometno igrišče z umetno travo, nato je v dvorani Kodeljevo skupaj z direktorico JZ Šport Ljubljana Tatjano Polajnar odprl spominsko sobo Marjana Rožanca, ki sta jo Mestna občina Ljubljana in Javni Zavod Šport Ljubljana uredila v spomin na pisatelja in nekdanjega predsednika Slovana Marjana Rožanca ter na vse nagrajence na področju športa.

Sledila je slavnostna akademija ob 100. obletnici Slovana, ki so se je udeležili številki športniki, med drugim Radoslav Nesterović, Slavko Duščak, Bojan Brodnik, Jože Papič, Franci Volaj, Radivoje Krivokapić, Vlado Brglez, Maja Matevžič, Urška Hrovat, Marko Elsner, Sašo Udovič, Sebastjan Cimirotić, Željko Milinović, Gregor Židan, Ermin Raković in drugi.

Slovan danes deluje kot Zveza športnih društev Slovan, v kateri je združenih kar enajst društev : Akademsko atletsko društvo Slovan, Golf klub Ljubljana, Karate društvo Slovan, Kolesarsko društvo Rog - Franek, Košarkarsko društvo Slovan, Namiznoteniško društvo Kajuh - Slovan, Nogometno društvo Slovan, Rekreativno društvo Slovan, Rokometno društvo Slovan, Smučarski klub Snežinka in Teniško društvo Slovan. Poleg tekmovalnih uspehov, ki jih na najvišjih nivojih tekmovanja dosegata zlasti košarkarsko in rokometno društvo Slovan, delo Slovanovih društev odlikuje visoka organiziranost, poudarek na delu z mladimi in z najširšim krogom meščanov ter zvestoba dolgoletni tradiciji.