petek, 18. 4. 2008

13. slovenski dnevi knjige

V ponedeljek, 21. 4. 2008 bo ob 11.00 uri v parku Zvezda slavnostna otvoritev 13. slovenskih dnevov knjige. Zbrane bodo pozdravili predsednik države dr. Danilo Türk, minister za kulturo dr. Vasko Simoniti in ljubljanski župan Zoran Janković.

Slovenske dneve knjige že trinajsto leto zapored organizira Društvo slovenskih pisateljev. V okviru le-teh se bo med 21. in 25. aprilom na glavnem prizorišču v ljubljanskem parku Zvezda odvijal knjižni sejem z vrsto koncertov, predstavitev in kulturno zabavnim programom. Obiskovalci knjižnega sejma bodo lahko kupili knjige po znižanih cenah, pregledali knjižno bero in se družili z ljubitelji pisane in govorjene besede. Na sejmu bo prodajalo čez šestdeset založb, na odru pa se bodo vrstili nastopi glasbenikov in drugih umetnikov. Središčno dogajanje sovpada s svetovnim dnevom knjige (23. april), ki ga je leta 1996 razglasil UNESCO. Na ta dan se bo po vsej Sloveniji izpeljala akcija Podarimo knjigo.

V spremljevalnem programu bodo pod geslom Jezik je svet v prostorih Društva slovenskih pisateljev potekali literarni večeri, branja in okrogle mize; v jazz klubu Gajo pa se bo odvijal cikel pesniških večerov Vsaka pesem spremeni svet. S posebnim otroškim programom bo poskrbljeno tudi za najmlajše bralce.