ponedeljek, 31. 10. 2016

21. Ljubljanski maraton

29. in 30. oktobra 2016 je v Ljubljani potekal Volkswagen 21. Ljubljanski maraton, največja vsakoletna mednarodna športna prireditev v mestu. Na letošnji maraton se je prijavilo rekordno število tekačev, več kot 28 tisoč.

 

Organizatorji so prejeli kar 28.487 prijav tekačev in tekačic, od tega za nedeljske preizkušnje – teke na 10, 21 in 42 kilometrov ter preizkušnji paraplegikov in rolkarjev - kar 18.868. V primerjavi z lanskim maratonom je to za dobrih 14 % več, na 42 km dolgi preizkušnji pa kar za 22,5 % več kot lani.

Zero Waste zaveza

Župan Zoran Janković, direktor maratona Gojko Zalokar in direktor JP Snaga Janko Kramžar so pred maratonom podpisali Zero Waste zavezo, s katero se je Organizacijski odbor maratona zavezal, da bo Ljubljanski maraton potekal kot dogodek brez odpadkov (Zero Waste) in s tem prispeval k čistemu okolju, učinkoviti rabi virov ter nižjemu ogljičnemu odtisu.
Udeleženci maratona so svoje odpadke odlagali ločeno, ob tekaški trasi in pri okrepčevalnicah pa so stali zabojniki za ločeno zbiranje odpadkov za embalažo in biološke odpadke.

Parkiranje in brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi

Udeleženci Ljubljanskega maratona in njihovi spremljevalci so se na štart maratona lahko brezplačno pripeljali z mestnimi avtobusi, brezplačno je bilo tudi parkiranje na P+R parkiriščih Dolgi most, Barje in Stožice.

Vabljeni k ogledu fotogalerije, vse ostale podrobnosti o Volkswagen 21. ljubljanskem maratonu najdete na spletni strani www.ljubljanskimaraton.si, trase posameznih prog in druge podrobnosti o njih pa na tem zemljevidu