petek, 24. 3. 2017

24. Avtomobilski salon

V Ljubljano se po 16. letih vrača Avtomobilski salon. Od 27. marca do 2. aprila 2017 bodo na Gospodarskem razstavišču na ogled vozila večine blagovnih znamk, prisotnih na našem trgu.

Organizatorja, Gospodarsko razstavišče in Sekcija za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije, sta salon po 11 letih pripeljala nazaj v Slovenijo, po 16 pa v Ljubljano.
Na Gospodarskem razstavišču bodo obiskovalci lahko občudovali parado avtomobilizma, ki bo s 260 vozili zasedla 12.000 kvadratnih metrov razstavnih površin. V kar enajstih razstavnih dvoranah si bo na ogled postavljena celotna ponudba osebnih in lahkih gospodarskih vozil, tudi nekaj motornih koles in motociklov večine blagovnih znamk, prisotnih na domačem trgu. Med njimi bodo tudi novosti, ki se bodo pripeljale še sveže s pravkar zaključenega salona v Ženevi ali pa bodo predstavljene kot slovenske premiere. Teh bo kar 30!

Avtosalon 2017 tloris

Razstavne prostore bo spremljal še Tehnološki paviljon, s katerim želijo obiskovalce spodbuditi, da pri nakupu novega avtomobila izberejo zase kar najbolj ustrezen model za svoj način življenja, za svojo avtomobilnost. Tam jih bodo poznavalci in strokovnjaki seznanili z vsem, kar je možno v sodobnih avtomobilih kupiti, kakšno opremo, kateri tip, kolikšno varnost, koliko udobja, katere pripomočke... Lahko se bodo preizkusili v varni vožnji na posebnem simulatorju ter se na lastni koži prepričali, katere vozniške motnje vse povzroča nepazljiva vožnja, kot sta npr. uporaba mobilnika, vožnja v visokih petah idr. Izvedeli bodo kaj več o elektromobilnosti, pa tudi novi evropski zakonodaji, ki je pred vrati, kaj vse pomeni udobje v avtu, od pravilne drže, sedeža, postavitve volana do povezljivosti telefonov in avtomobilov. Spoznali bodo nove trende avto akustike, kako tehnično deluje motor, novosti ter kakšno je sodobno lastništvo avtomobilov.

Sejem bo odprt od 27. marca do 2. aprila 2017: prvi dan obiskovalce pričakujejo od 15. ure naprej, ostale dni bodo vrata odprli že 9. uri, do četrtka, 30. marca, bo sejem odprt do 20. ure, v petek, soboto in nedeljo, pa do 21. ure. Vse podrobnosti najdete na spletni strani www.avtomobilski-salon.si.