petek, 6. 10. 2017

48. sejem Narava-zdravje

Na Gospodarskem razstavišču bo od 12. do 15. oktobra 2017 potekal že 48. sejem Narava – zdravje, ki promovira zdrav življenjski slog.

Sejem je razdeljen na vsebinske sklope Prehrana, Zdravje, Gibanje, Zeleno sobivanje ter Wellness in kozmetika, spremlja pa ga še 1. Konopljin sejem, ki razkriva pomen konoplje v prehrani, industriji in zdravstvu.

narava zdravje

Na sejmu sodeluje tudi Javni holding Ljubljana skupaj z javnimi podjetji Energetika Ljubljana, Snaga, Ljubljanski potniški promet, Vodovod-Kanalizacija, ŽALE in Ljubljanska parkirišča in tržnice. Na njihovem sejemskem prostoru v hali A2 bodo predstavili nov virtualno-realni video, ki ponuja še ne videno izkušnjo. VR video, ki je posnet s posebno 360-stopinjsko kamero, je tehnološka novost, z dodanimi elementi postprodukcije pa pogled skozi VR-očala gledalcu ponudi posebno doživetje resničnosti in neresničnosti.
V videu je gledalcu na inovativen način ponujeno doživetje o tem, kakšno je kakovostno bivalno okolje, za katerega skrbijo tako javna podjetja kot tudi vsi, ki v njem živijo, delajo ali ga obiščejo, pa tudi doživetje, kakšen bi bilo, če za okolje ne bi skrbeli. S tako izkušnjo želijo pokazati našo skupno odgovornost in potrebno sodelovanje za ohranitev kakovostnega bivalnega okolja.
Ker si gledalci video lahko ogledajo z VR očali, doživijo tudi izkušnjo navidezne resničnosti, saj jih posnetki ponesejo v drugo okolje, na primer na tržnico, na Tromostovje, na Žale in podobno.
Ob obisku bodo obiskovalci prejeli letak z AR tehnologijo (augmented reality – obogatena resničnost). Z aplikacijo Mirage AR9 bodo lahko kjerkoli s pametnim telefonom skenirali likovni element na letaku in s tem oživili 360-stopinjski video. Obiskovalcu bo na ta način ponujena celotna »mixed reality« izkušnja.

Na Javnem holdingu Ljubljana vas vabijo še, da v Center ponovne uporabe prinesete še uporabne stvari in nagradili vas bodo z brezplačnimi vstopnicami za ogled sejma. Podrobnosti so objavljene tukaj.

Vabljeni na sejem Narava - zdravje, ki bo na Gospodarskem razstavišču na ogled od četrtka do nedelje, 12. do 15. oktobra 2017. Od četrtka do sobote bo odprt od 9. do 19. ure, v nedeljo pa do 17. ure.

Vabljeni po navdih, praktične izkušnje, nakup po sejemskih cenah, razne meritve, degustacije in še prek 100 dogodkov v spremljevalnem programu. Vse podrobnosti najdete na spletni strani sejma.