ponedeljek, 29. 11. 2010

5. Slovenski forum inovacij

Tehnološki park Ljubljana bo tudi letos aktivno prisoten na Slovenskem forumu inovacij, ki bo potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od 2. do 3. decembra 2010.

Slovenski forum inovacij je osrednja nacionalna prireditev o inovativnosti, katere namen je predstaviti najboljše in najbolj perspektivne inovativne proizvode in z letošnjim letom tudi inovativne storitve in poslovne modele. Na njem bodo na enem mestu združeni inovativni potenciali Slovenije – podjetja, posamezniki, raziskovalni instituti, podporne institucije in druga zainteresirana javnost.

Tehnološki park Ljubljana bo, prvi dan, 2. decembra 2010, na mednarodnem odru predstavil priložnosti, ki jih mladim podjetnikom ponuja evropski program ERASMUS za mlade podjetnike.

Drugi dan, 3. decembra 2010, bo Tehnološki park Ljubljana prisoten s promocijsko stojnico, na kateri bo obiskovalcem nudil informacije o ustanovitvi podjetja, finančnih vzpodbudah, podjetniških storitvah, internacionalizaciji in članstva v Tehnološki park Ljubljana. Med 10. in 12. uro bo ekipa Tehnološkega parka Ljubljana v okviru poslovnega stičišča potencialnim podjetnikom svetovala pri ustanavljanju gospodarskih družb, ter ustaljenim podjetjem svetovala pri vstopu na tuje trge. Ob 15. uri pa bo v okviru mednarodnega programa mag. Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka Ljubljana, predstavil »Priložnosti, ki jih ponuja evropsko podporno okolje za podjetnike«.

V okviru tekmovanja za najboljšo slovensko inovacijo se bodo na odprtem odru Slovenskega foruma inovacij predstavile tudi inovacije članov Tehnološkega parka Ljubljana:

  • KIBERnet - Virtualna elektrarna, INEA d.o.o. (pridružena članica Tehnološkega parka Ljubljana)
  • PHOV (Photo Field Of View), XLAB d.o.o. (pridružena članica Tehnološkega parka Ljubljana)
  • Energijsko varčni sistemi industrijske razsvetljave REFLECTA, Svetloba d.o.o. (redna članica Tehnološkega parka Ljubljana)
  • Ekspertni sistem za molekularno diagnostiko, Biosistemika d.o.o. (redna članica Tehnološkega parka Ljubljana)

Podrobni program dogodkov na 5. Slovenskem forumu inovacij si lahko ogledate na uradni spletni strani dogodka.

Tehnološki park Ljubljana, d.o.o.