petek, 9. 3. 2018

57. sejem Dom

Na Gospodarskem razstavišču bo od 13. do 18. marca 2018 potekal 57. sejem Dom, največja specializirana mednarodna sejemska prireditev s področja graditeljstva v Sloveniji in sosednjih regijah s ponudbo vsega za gradnjo.

Sejem Dom je največji sejem glede na razstavne površine, število razstavljavcev in obiskovalcev, ki pod sloganom Ključne rešitve za vse tiste, ki gradijo, prenavljajo ali pa to načrtujejo, vsako leto privabi približno 55.000 obiskovalcev.

Na sejmu se predstavlja 590 podjetij iz 33 držav, njihovo ponudbo pa dopolnjujejo brezplačna svetovanja za obiskovalce. Pripravljajo jih Gradbeni inštitut ZRMK ter svetovalna mreža ENSVET – Eko sklad. Prvi pokrivajo strokovno-tehnično področje, drugi pa področje kreditiranja in sofinanciranja okolju prijaznih naložb fizičnih in pravnih oseb. Letos bo poseben poudarek namenjen tudi novemu gradbenemu zakonu, ki bo začel veljati junija. Neodvisni strokovnjaki bodo obiskovalce seznanili z novostmi glede pridobivanja gradbenega dovoljenja, legalizacije neproblematičnih nedovoljenih gradenj ipd.

Podrobnosti o sejmu in celoten program si oglejte tukaj.