ponedeljek, 6. 6. 2022

8. Otroški knjižni festival na Vodnikovi domačiji

V soboto, 11. junija 2022, bo na Vodnikovi domačiji med 10. in 19. uro potekal že osmi Otroški knjižni festival. Pravo knjižno zabavo za otroke ob koncu šolskega leta bodo popestrila pripovedovanja, predstave, srečanja s pisatelji, ilustratorji in na koncu tudi koncert.

Sejem se prične ob 10. uri v galeriji domačije z odprtjem razstave Mali svetovi, velike zgodbe, ki predstavlja diorame oziroma poustvaritve, modele, narejene na osnovi stvarnih ilustracij.

Vsi dogodki so brezplačni.

Festival bo v vsakem vremenu.

 

P R O G R A M

10.00-19.00 | Knjižni sejem otroške in mladinske literature
Založniki pripravljajo izbor najnovejših izdaj in nabor najbolj branih in zanimivih knjig, ki bodo otroke spremljale na dolgih poletnih počitnicah.

10.00 | Bobek in barčica / 30 min, 3+
Deček Bobek živi ob jezeru. Po vodi spušča svoje male barčice in sanjari, da je kapitan. Ko najde pravi čoln, želi z njim odpluti po jezeru. Pogumno sede vanj, a takoj ko zapluje, so tu že miška, žabica, za njo zajček, lisica in medved. Jih ni za čolniček malo preveč? Pripoveduje: Anja Štefan, spremljava na harmoniki: Marko Hatlak.

11.00 | Vroča župa: Rok Kosec in Goran Završnik / 40 min, 5+
Pravljični duet Vroča župa, ki ga sestavljata pripovedovalec Rok Kosec in glasbenik Goran Završnik, pripoveduje nekaj svojih legendarnih interpretacij ljudskih pravljic.

12.00 | Ugankarsko literarni kviz za vso družino / 40 min, 6+
Tradicionalni ugankarsko literarni kviz, že nekaj let razveseljuje otroško in odraslo publiko in vedno poskrbi za napeto tekmovanje med ekipama otrok in odraslih! Kviz bo na vrtu domačije vodil pripovedovalec Boštjan Napotnik – Napo.

14.30-16.00 | Delavnica izdelovanja miniaturnih svetov / 90 min, 8+
Otroci na delavnici z ilustratorko Tejo Milavec ustvarjajo majhna čudežna prizorišča, podvodni svet, vesolje ali deževni pragozd.

16.00 | Ana in Froga / 35 min, 5+
Punčki Ani in žabi Frogi delajo družbo pes Bubu, mačkon Rene ter deževnik Krištof. Dogajajo se jim same hecne stvari. Včasih se tudi malo sporečejo, a kupček zmešnjav je zato le še bolj zabaven!
Izbrane zgodbe iz stripa Ana in Froga pripovedujeta igralca Mia Skrbinac in Voranc Boh.

16.30-19.00 | Zavrti Tigra! / predstava za enega gledalca / 7 min, 6+
Gdč. Bazilika je ladijska strežnica, ki gledalca povabi, naj pokuka v zapuščen čezoceanski parnik. Tam spozna Lejdi Leni, raziskovalca Riharda B. in dekle Beti, ki živijo v brezčasju, upajoč na svetlo prihodnost. Scenarij in izvedba Katja Povše.

17.00 | Pižamova Bradna značka z Boštjanom Gorencem Pižamo / 45 min, 6+
Pižama v Cicibanovi Bradni znački čez leto predstavlja knjige, ki so mu všeč, zdaj pa prosi vas, otroke, otrokinje ter odrasle, da s seboj prinesete knjige, ki so najbolj všeč vam! Na zabavnem druženju, polnem zgodb, se mu pridruži tudi ilustrator Igor Šinkovec. Snujeta še posebno presenečenje!

18.00 | Koncert za vso družino: Otroški pevski zbor RTV Slovenija
Otroški pevski zbor RTV Slovenija je eden najstarejših pri nas. Če boste otroke, ki pojejo v njem vprašali, kaj jim je pri zboru najbolj všeč, vam bodo povedali, da najraje nastopajo. Pripravili so izbor pesmi, ki so jih napisali Anja Štefan, Neža Maurer, Kajetan Kovič in drugi, uglasbil pa jih je skladatelj Tomaž Habe.
Zbor vodi zborovodkinja Anka Jazbec. Klavirska spremljava Klemen Golner.

Preberite tudi: