sreda, 21. 9. 2005

AKCIJA »EKOBUS« V OKVIRU EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI

Na pobudo županje MOL Danice Simšič je letos v okviru Evropskega tedna mobilnosti že drugič potekala akcija »EKOBUS« na OŠ Koseze.

Županja MOL Danica Simšič, podžupan MOL Miloš Pavlica, načelniki oddelkov MU MOL, učiteljice in ravnateljica šole so učence prvih razredov devetletke popeljali po varni šolski poti in jim pokazali nevarnosti, ki prežijo nanje v prometu. Akcijo »Ekobus« je zaznamoval prihod v šolo, ki je neobremenjujoč za okolje. Otroci so namreč prišli v šolo peš, od doma pa so jih spremljali predstavniki MOL in šole.

OŠ Koseze je ena izmed desetih osnovnih šol v Ljubljani, ki so vključeni v projekt »Ekošola«. To je program, ki uvaja okoljsko vzgojo v osnovne šole.

»Potovanje« prvošolcev devetletke po varni šolski poti na OŠ Koseze v spremstvu županje MOL Danice Simšič, podžupana MOL Miloša Pavlice, načelnikov oddelkov MU MOL, njihovih učiteljic in ravnateljice so »sopotniki« popestrili s seznanjanjem s pravili prometa. Predstavniki MOL so otrokom obrazložili pomen prometnih znakov in na ta način povedali, kako poskrbeti za lastno varnost v prometu.

Služba za odnose z javnostmi MOL