petek, 21. 4. 2006

Akcija ZA LEPŠO LJUBLJANO 2006

Akcijo ZA LEPŠO LJUBLJANO 2006, ki se je pričela ob svetovnem dnevu voda 22. marca, bo v soboto, 22. aprila, na svetovni dan Zemlje, zaključila že 15. ekološka akcija čiščenja korita in nabrežij reke Ljubljanice. Razdeljenih bo tudi 1.500 cvetočih lončnic.

Ob 9.00 uri se bodo na Špici zbrali potapljači Društva za podvodne aktivnosti Vivera in drugih potapljaških društev iz Slovenije in tujine. S pomočjo članov ribiških družin, društev splavarjev in čolnarjev na Ljubljanici, gasilcev, JP Snaga in pristojnega oddelka MOL bodo dvigovali večje kose z dna Ljubljanice med Špico in Tromostovjem. Nesnago na nedostopnih brežinah Ljubljanice med Šentjakobskim in Zmajskim mostom bodo odstranjevali športni plezalci in alpinisti Športno raziskovalnega društva Biosfera.

Čiščenju nabrežij Ljubljanice se bo ob 10.00 uri na Špici pridružila tudi županja MOL Danica Simšič s sodelavci iz Mestne uprave.

Zbrani odpadki iz Ljubljanice in obrežij bodo med akcijo in neposredno po zaključku na ogled in v opomin razstavljeni na Čevljarskem mostu.

Na Čevljarskem mostu bo med sodelujoče in mimoidoče razdeljenih vek kot 1.500 cvetočih lončnic.

Med 11.00 in 13.00 uro bo na nabrežjih Ljubljanice, med Čevljarskim mostom in Tromostovjem, potekal kulturno zabavni program, v okviru katerega bo zbrane nagovorila tudi županja Danica Simšič. Povodni mož bo iskal svojo Urško, za glasbeni del prireditve bo skrbel Pihalni orkester Papirnice Vevče. Za zaključek programa in same akcije Za lepšo Ljubljano bosta ob 12.30 uri Urška in Povodni mož odplesala v valove Ljubljanice. 

Služba za odnose z javnostmi MOL