četrtek, 17. 1. 2013

Alpe Adria: turizem in prosti čas

Gospodarsko razstavišče vabi na sejem Alpe Adria: turizem in prosti čas, ki bo od 24. do 27. januarja 2013 ponujal turistično ponudbo od blizu in daleč za vse okuse.

Rezervirajte si čas konec prvega meseca v novem letu ter v dneh od 24. do 27. januarja 2013 obiščite vodilni turistični sejem v regiji Alpe-Jadran. Na njem se predstavlja turistična ponudba od blizu in daleč, za aktivne in malo manj aktivne. Pestro, razgibano, veselo in sproščeno sejemsko dogajanje vas usmeri v še neznane ali manj odkrite kraje sosednjih pokrajin, ponudi lokalne specialitete, vas popelje na vinske ceste, razgiba skozi rekreativne možnosti, kot so nordijska hoja, kolesarjenje, pohodništvo, golf idr. Bi radi postali ribič? Zakaj pa ne? Vse o ribolovnem turizmu iz prve roke izveste prav na sejmu Alpe–Adria. Po manjši čoln pa kar na Salon plovil, ki poteka hkrati! Oddahnite si. Tu smo!

Sejem predstavlja turistično ponudbe glede na produkte in destinacije. Produkti so kategorizirani glede na štiri tipe turista oziroma načina preživljanja oddiha oziroma prostega časa. Počitnikarji izbirajo med kotički, kjer lahko najdejo ležalnik v senci, kočo na smučišču ali senčno verando bližnje kmetije. Zasvojeni z aktivnim oddihom se sprehajajo med ponudniki športnega turizma in aktivnega oddiha. Popotniki lahko pregledajo aktualne vodnike po neznanih krajih ter izbirajo med atraktivno ponudbo agencij. Izletniki lahko najdejo kraje, vrhove, naravne in kulturne znamenitosti, ki jih še ne poznajo in se lahko nanje odpravijo v vsakem trenutku leta. Po sejmu vas usmerjajo in vam svetujejo vodniki Združenja vodnikov Slovenije.
Destinacije pa vključujejo regije Alpe-Jadran, med njimi celovito predstavitev zamejcev v Italiji, Avstriji in na Madžarskem, dobre primere prakse čezmejnega povezovanja, kot je predstavitev pohodniške poti treh dežel Alpe–Adria Trial, ter tudi bolj oddaljene destinacije, kot so npr. Ciper, Jordanija in Nepal.
Novost sejma 2013 je ribolovni turizem.

Sejem tudi leta 2013 vključuje vino in kulinariko, pester strokovni program s poudarkom vinskega turizma in povezovanja turistične ponudbe znotraj regije Alpe-Jadran. Hkrati poteka Salon plovil.

Sejem je odprt od četrtka do sobote od 10. do 19. ure, v nedeljo pa se zapre ob 17.00 uri.
Ob nakupu vstopnice prejmete sejemski katalog – prilogo Oddih s številnimi koristnimi informacijami s področja turizma.