torek, 13. 3. 2007

Ambasador miru v Mestni hiši

Župan Zoran Janković je včeraj v Zeleni dvorani Mestne hiše sprejel Njegovo Svetost Vishwaguru Mahamandaleshwara Paramhansa Swamija Maheshwaranando.

Župan je visokemu gostu predstavil vizijo razvoja Ljubljane, Njegova Svetost pa je posebej izpostavil in pohvalil razstavo idejnih projektov za območje Tivolija, imenovano Tičistan, ki je trenutno na ogled v atriju Mestne hiše.
Gosta sta sicer največ pozornosti namenila vprašanjem strpnosti in medsebojnega spoštovanja, ki sta nujna v modernem svetu.
Njegova Svetost je ob tem župana seznanil z uspešnim Svetovnim mirovnim vrhom, ki je lansko jesen potekal v Ljubljani, župan pa je ob tem predlagal, da bi omenjeni Vrh Ljubljana znova gostila leta 2008. Slovenija namreč v prvi polovici prihodnjega leta predseduje Evropski uniji in medverski ter medkulturni dialog predstavljata eno izmed pomembnih načel Unije.

Njegova Svetost Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwarananda je avtor sistema »Joga v vsakdanjem življenju«, s katerim je nauk o jogi razširil v Evropo, Avstralijo, Novo Zelandijo in ZDA.

Fotogalerija.

Služba za odnose z javnostmi MOL