ponedeljek, 6. 11. 2017

Ambient Ljubljana in Dom Plus

Na Gospodarskem razstavišču bosta od 8. do 12. novembra potekala sejma pohištva in notranje opreme Ambient Ljubljana ter jesenska različica sejma Dom s ponudbo stavbnega pohištva, ogrevalne in hladilne tehnike ter montažnih hiš.

Sejma dopolnjuje bogat spremljevalni program, ki skuša najširši javnosti na sejmu Ambient približati pomen oblikovanja v kulturi bivanja, na sejmu Dom Plus pa z brezplačnimi svetovanji in predavanji neodvisnih strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK in EN SVET – Eko sklada odgovoriti na vprašanja glede trajnostne gradnje, izbire energentov oziroma načina ogrevanja, pridobivanja nepovratnih sredstev, bivalnega ugodja in odprave nevšečnosti, kot sta vlaga, plesen in podobno.

Gospodarsko razstavišče je kot spodbudo slovenskemu oblikovanju pred osmimi leti začelo projekt Top ideje – razstavo in borzo mladih, perspektivnih, še neuveljavljenih ustvarjalcev. Pred tremi leti je uvedlo brezplačno arhitekturno svetovanje Top arhitekt in povabilo na sejem t.i. Posebnega gosta Ambienta. To je letos podjetje iz Italije Miniforms. Za njihove kreacije pohištvenih kosov so značilne živahne in sveže barve, združene z nevsakdanjim, avantgardnim dizajnom.
Že dvanajst let pa Gospodarsko razstavišče po izboru posebne komisije za oblikovalske presežke med razstavljenimi eksponati podeljuje nagrade Top 5, ki si jih je mogoče ogledati na posebni razstavi. Na ogled so še razstave RETROspekcije: poljsko oblikovanje na začetku XXI stoletja, Pohištvo in oprema iz druge roke Centra ponovne uporabe Ljubljana, na Mestni ploščadi pa so razstavljeni lesena samozadostna enota za začasno bivanje podjetja Permiz d.o.o. ter gradbeni in bivanjski produkti podjetja Žurbi team d.o.o.

Na sejmih skupaj sodeluje 183 podjetij iz 13 držav. Cena redne vstopnice za oba sejma znaša 9, znižana pa 7 evrov. Tudi letos pa lahko izkoristite posebno vstopnico s popustom Happy hour - za 5 evrov si lahko sejma ogledate od srede do petka med 12. in 16. uro, v soboto in nedeljo pa od 16. ure do zaprtja.

Programa obeh sejmov sta objavljena na spletnih straneh www.pohistveni-sejem.si in www.sejemdom.plus.

Vabljeni!