torek, 24. 9. 2013

Ambient Ljubljana – sejem pohištva

Od 1. do 6. oktobra 2013 bo na Gospodarskem razstavišču potekal 24. sejem pohištva Ambient Ljubljana.

Na Ambientu Ljubljana se bo predstavljalo 209 podjetij iz 21 držav. Poseben poudarek je tokrat namenjen italijanskemu oblikovanju: prvi dan z okroglo mizo Izkušnja Italijanskega oblikovanja z uglednim oblikovalcem in arhitektom Simonom Michelijem ter s posebno razstavo znanih italijanskih blagovnih znamk s področja oblikovanja vse dni sejma.

Na slovesnem odprtju sejma bodo že tradicionalno podelili nagrade in priznanja. Gospodarsko razstavišče podeljuje nagrade Deset najboljših – Top 10 in Najboljši med njimi za izdelke in sistemske rešitve, ki najbolj združujejo funkcionalnost s tehnološko oziroma likovno kakovostjo. Nagradili bodo še tri najlepše razstavne prostore ter največje dosežke na področju oblikovanja mladih.

Razstavne programe, na katerih se predstavljajo vse vrste pohištva, svetila, dekorativne tkanine, razni dodatki,… kot dodana vrednost dopolnjujejo tematske razstave. Združenje lesne in predelovalne industrije pri Gospodarski zbornici Slovenije pa je skupaj s partnerji pripravilo strokovna srečanja.

Sejem je odprt:
od torka do sobote: od 10. do 20. ure
nedelja: od 10. do 18. ure

Podrobnosti o sejmu si lahko ogledate na spletni strani www.pohistveni-sejem.si.