petek, 2. 11. 2012

Ambient Ljubljana

23. mednarodni sejem pohištva Ambient Ljubljana. Od 6. do 11. novembra 2012 na Gospodarskem razstavišču.

Sejem Ambient Ljubljana je največji sejem te vrste od Milana do Dunaja, na njem pa se predstavlja 240 podjetij iz 14 držav.

Na sejmu si boste lahko ogledali tudi vrsto razstav, med drugim razstavo Deset najboljših (Top 10) – razstava nagrajenih izdelkov (izbrala jih je mednarodna komisija in se lahko pohvalijo s posebnimi oblikovalskimi dosežki na področju funkcionalne, tehnološke ter likovne kakovosti), Top ideje – borza oblikovanja (razstava domiselnih, inovativnih in kreativnih oblikovalskih rešitev mladih, perspektivnih arhitektov in oblikovalcev) in Stoli Nika Kralja (razstava stolov Rex ter drugega pohištva oblikovalca Nika Kralja).

Na sejmu sodeluje tudi Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (RRA LUR), ki v sredo, 7. novembra 2012, ob 10. uri pripravlja Predstavitev poslovne verige – od ideje do prototipov s predavanji britanskih gostov Ellen O`Hara in Luka Pearsona. Ellen O`Hara je vodja razvoja podjetij in raziskovalnih projektov v socialnem podjetju Cockpit Arts, kreativnem poslovnem inkubatorju za oblikovalce – ustvarjalce v Veliki Britaniji. Luke Pearson je soustanovitelj in direktor priznanega londonskega oblikovalskega studia PearsonLloyd in dolgoletni sodelavec londonske oblikovalske akademije Royal College of Art.

Odprtje sejma bo v torek, 6. novembra 2012, ob 12. uri, udeležence odprtja bo pozdravil tudi župan Zoran Janković.
Častno pokroviteljstvo nad sejmom je prevzelo Veleposlaništvo Finske v Ljubljani, ki se na sejmu v letu, ko so Helsinki svetovna prestolnica oblikovanja, predstavlja s finskim dizajnom.

Podrobnosti o sejmu ter spremljevalnem programu si lahko ogledate tukaj.