petek, 26. 1. 2018

Arena mladih tudi v znamenju Ljubljane

Na Areni mladih, ki v petek in soboto, 26. in 27. januarja 2018, poteka na Gospodarskem razstavišču, svoje aktivnosti in projekte, namenjene mladim, predstavlja tudi Mestna občina Ljubljana.

Osrednja tema naše predstavitve na Areni mladih je povezana z ustvarjalnostjo in odnosom do najlepšega mesta na svetu. Kako skrbimo za okolje? Kako porabljamo energijo? Kdo je tisti, ki skrbi, da so naše ulice čiste? Vse to in še več bodo obiskovalci Arene lahko preverili v virtualnem videu Javnega holdinga Ljubljana.

Video, posnet s posebno 360-stopinjsko kamero, je tehnološka novost, ki skozi VR-očala ponuja posebno doživetje resničnosti in neresničnosti. V videu je gledalcu na inovativen način ponujeno doživetje o tem, kakšno je kakovostno bivalno okolje, za katerega skrbijo tako javna podjetja kot tudi vsi, ki v njem živimo, delamo ali ga obiščemo, pa tudi doživetje, kakšno bi bilo, če za okolje ne bi skrbeli. S tako izkušnjo želimo obiskovalcem pokazati, da je ohranitev kakovostnega bivalnega okolja skupna odgovornost, ki zahteva sodelovanje vseh nas.

V okviru predstavitve Ljubljana bodo svoje aktivnosti in projekte predstavile še številne druge mestne organizacije, zato ne zamudite jutranje vodene vadbe s Športom Ljubljana, sprostitve v Knjižnici pod krošnjam, umetnostnega ustvarjanja z Mednarodnim grafičnim likovnim centrom, predstavitve kulturno turističnega dogajanja z Oddelkom za kulturo MOL, Slovenskim mladinskim gledališčem, Mestnim gledališčem Ljubljanskim, Turizmom Ljubljana in Ljubljanskim gradom ter številnih nagradnih iger.

Posebno mesto v predstavitvi ima tudi Urad za mladino Mestne občine Ljubljana, ki v sodelovanju z mladinskimi organizacijami že drugo leto plete Mrežo mladinskih centrov Ljubljana. To so prostori za spodbujanje mladostniške ustvarjalnosti, za odkrivanje talentov, za učenje, za druženje in za igro. So tudi prostori spoštovanja raznoličnosti, gojenja solidarnosti in podpore pri osebni rasti, odprti za vse mlade.

Oglejte si celoten program V najlepšem parku v Ljubljani

Vabljeni!