torek, 19. 2. 2019

Brezplačna vodstva po Ljubljani ob mednarodnem dnevu turističnih vodnikov

Turizem Ljubljana v četrtek, 21. februarja 2019, ob mednarodnemu dnevu turističnih organizira brezplačne oglede Ljubljane. Vsa prosta mesta so že zasedena.

Ob mednarodnemu dnevu turističnih vodnikov so sicer ponudili dva tematska ogleda Ljubljane.

Zgodbe Ljubljanskih mostov

Oba bregova Ljubljanice povezujejo številni mostovi. Na vodenem ogledu se boste z vodnikom sprehodili od Fabianijevega do Hradeckega mostu, mimo najnovejših in najstarejših mostov, ki povezujejo bregova Ljubljane ter spoznali njihovo zgodovino in arhitekturo. Prav tako boste na vodenju spoznali tudi življenje Ljubljančanov skozi stoletja, ki so bili močno povezani z reko Ljubljanico.

Sprehod po Cankarjevi poti

Slovenski pisatelj, pesnik in dramatik Ivan Cankar je v Ljubljani živel na številnih naslovih. Na vodenem literarnem ogledu boste spoznali nekatere izmed njih ter se sprehodili mimo zgradb, kjer je pisatelj delal in živel ter tako spoznali zgodbe in anekdote iz njegovega življenja in drugih pomembnih meščanov tistega časa.

Ogled se začne na STIC-u na Krekovem trgu, pot vas bo vodila do Poljanskega nasipa, Streliške ulice, Vodnikovega trga, preko Starega trga in Brega do Kongresnega trga, kjer je Cankar preživel zadnje dni svojega življenja. Ogled se zaključi pred Narodno galerijo na Cankarjevi cesti, od koder so pisatelja po smrti pospremili na pokopališče.