sreda, 29. 8. 2018

Vabilo na brezplačne kulinarične delavnice

Vabimo vas na brezplačne kulinarične delavnice, na katerih bomo predstavili možnost uporabe invazivnih rastlin mirabolana (Prunus cerasifera) in topinambur ali laška repa (Helianthus tuberosus) za pripravo različnih jedi.

Kulinarične delavnice so del aktivnosti evropskega projekta “APPLAUSE – od škodljivih do uporabnih tujerodnih rastlin z aktivnim vključevanjem prebivalcev«, ki je v okviru pobude »Inovativne pobude v mestih « sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Vodila jih bo Marjeta Cevc, predavateljica za področje kuharstva na Višji strokovni šoli Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Na prvi, demonstracijski delavnici bo predstavila recepte in prikazala pripravo različnih jedi iz mirabolane in topinamburja, na naslednjih dveh delavnicah pa boste lahko sami sodelovali pri pripravi jedi. Vse tri delavnice bodo zaključene z degustacijo jedi, pripravljenih na delavnicah.

krožnik
Iz topinamburja in mirabolane lahko naredite okusne kulinarične kreacije. Foto: Stela Špoljar

Termini delavnic:

  • Demonstracijska (do 30 udeležencev): petek, 14. september 2018, od 16. do 19. ure
  • Kuharska (do 15 udeležencev): sobota, 22. september 2018, od 9. do 13.30 ure
  • Kuharska (do 15 udeležencev): torek, 25. september 2018, od 16. do 20.30 ure

Lokacija: KULT316 - Center kulinarike in turizma (Biotehniški izobraževalni center Ljubljana), Prušnikova ulica 74, Ljubljana - Šentvid

Prijave:

Na delavnico se lahko prijavijo polnoletne osebe, s prijavo pa privolijo, da se e-naslov ali telefonska številka iz prijave uporabita za morebitne povratne informacije glede delavnic.
Demonstracijsko delavnico bomo za potrebe obveščanja o izvajanju projekta APPLAUSE snemali, zato bomo pred njenim začetkom udeležence prosili za podpis soglasja za objavo v ta namen.

Prijava je omejena samo na eno delavnico, pri čemer lahko ob prijavi navedete dve delavnici po prioritetni listi.

Zbiranje prijav se zaključi dva dni pred izvedbo delavnice oziroma ob zapolnitvi prostih mest po vrstnem redu prijav.

Delavnice pripravljata Odsek za prehrambeno kemijo Kemijskega inštituta in Mestna občina Ljubljana v sodelovanju z Biotehniškim izobraževalnim centrom Ljubljana.

applause logo4