ponedeljek, 13. 2. 2012

Brezplačne Start:up delavnice

Tehnološki park Ljubljana v sodelovanju s Tovarno podjemov organizira serijo brezplačnih delavnic namenjenih start-up podjetnikom, ki se nameravajo prijaviti na tekmovanje Start:up Slovenija, razpis P2 Slovenskega podjetniškega sklada ali postati člani Tehnološkega parka Ljubljana.

Na praktično naravnanih delavnicah bodo, ob podpori svetovalcev Start-up centra Tehnološkega parka Ljubljana, podjetniki izdelali celovit in učinkovit poslovni načrt, katerega bodo lahko s pridom izkoristili za lastno orientacijo ter za prijavo na razpis P2, članstvo v TPL in tekmovanje Start:up Slovenija.

Štiri praktične delavnice sestavljajo trije moduli:

  • priprava vsebinskega dela poslovnega načrta,
  • priprava finančnih projekcij in
  • priprava jedrnatega povzetka s predstavitvijo.

Vsako delavnico sestavljata praktično predavanje na konkretnem primeru in osebno svetovanje, ki ga bodo izvajali svetovalci Start-up centra Tehnološkega parka Ljubljana.

Namen Start:up delavnic je pomagati podjetnikom pri:

• Pripravi ustrezne dokumentacije za včlanitev v podporno okolje (Tehnološki park Ljubljana)
• Dodelavi poslovnega načrta za čim boljšo uvrstitev na tekmovanju Start:up Slovenija
• Pridobitvi ustreznega znanja za prijavo vloge na razpis P2 (za del, ki zajema poslovni načrt)
• Pridobitvi splošnih podjetniških znanj in razvoju poslovne ideje
• Mreženju z drugimi podjetniki in podjetniškimi strokovnjaki

Start:up delavnic se lahko udeležijo tako podjetniki, ki še razvijajo svojo poslovno idejo in pišejo poslovni načrt, kot tudi vsi drugi podjetniki, ki imajo lastna podjetja v zgodnjih fazah rasti. So pa Start:up delavnice namenjene  podjetnikom, ki imajo resen namen sodelovati v tekmovanju Start:up Slovenija ali na razpisu P2.

Brezplačne Start:up delavnice potekajo 13., 15., 16. in 22. februarja 2012 z začetkom ob 13. uri na Tehnološkem parku Ljubljana.

Zaradi omejenega števila prostih mest je potrebna prijava na spletni strani Tehnološkega parka Ljubljana.

Za prijavo na Start:up Slovenija na voljo še en mesec

Start:up Slovenija je nacionalno tekmovanje start-up podjetij, ki ga je zasnovala Tovarna podjemov in ga skupaj s partnerji pričela izvajati v letu 2007.

S tekmovanjem želijo organizatorji Tovarna podjemov, JAPTI, Ministrstvo za gospodarstvo ter Tehnološki park Ljubljana prepoznati najboljše podjetniške ekipe, poslovne načrte in start-up podjetja v slovenskem prostoru, jih strokovno podpreti, povezati s potencialnimi investitorji, jih nagraditi in promovirati v širši javnosti.

V petem krogu se je tekmovanju pridružil Slovenski podjetniški sklad, ki bo letos prvič omogočil, da si bodo lahko udeleženci tekmovanja z dobro uvrstitvijo priborili do 25 točk od skupno 100 možnih v okviru razpisa P2.

Tehnološki park Ljubljana