sreda, 28. 9. 2005

BRIDGE V MESTNI OBČINI LJUBLJANA

Bridž je zelo razširjena miselna igra s kartami. Za igro so potrebni štirje igralci, osnovna tekmovalna enota pa sta dva igralca. Gre za igro, ki postaja zadnje čase v Ljubljani vedno bolj priljubljena.

Bridge zveza Slovenije (BZS)je neprofitna nacionalna športna zveza. Člani BZS so slovenski bridž klubi. BZS skrbi za razvoj, napredek in promocijo bridža v Sloveniji na državni ravni. Organizira državna prvenstva in druge bridžistične dogodke. BZS pridobiva finančna sredstva za svoje delovanje iz članarine, javnih razpisov, od sponzorjev in donatorjev ter z organizacijo državnih tekmovanj. BZS je včlanjena v Svetovno bridž zvezo (WBF). Vsako leto BZS organizira tradicionalno družabno srečanje slovenskih bridžistov v Ankaranu in državna prvenstva, kjer tekmujejo registrirani igralci klubov. Igralci tekmujejo v kategorijah junior (do 26 let), ženski kategoriji, senior kategoriji (vsaj 56 let) in odprto. Več informacij dobite na njihovi spletni strani »http://www.bridge-zveza.si«.

V Mestni občini Ljubljana se lahko klubsko preizkusite v igranju bridža, in sicer v Bridge klub Tivoli in Bridge klub Ljubljana.

Bridge klub Tivolije športni klub, ki je namenjen vsem ljubiteljem bridža, ne glede na njihovo znanje, starost, spol in tekmovalne ambicije. Bridž poskuša približati širši javnosti z organizacijo predstavitev, na katerih si lahko vsakdo od blizu ogleda, kako igra poteka. Več informacij lahko dobite na sedežu njihovega kluba na Šišenski 83 ali na spletni strani »http://www.bktivoli.net«.

Igranje lahko poskusite tudi v Bridge klub Ljubljana, ki imajo sedež na Lazah 25 v Dragomlju. Tudi njihovo poslanstvo je širjenje igre širši javnosti, za več informacij pa si oglejte njihovo spletno stran »http://www.bkljubljana.com«.

Služba za odnose z javnostmi MOL