četrtek, 27. 6. 2013

Britanski kraljevi par v Mestni hiši

Župan Zoran Janković je 27. junija 2013 v Mestni hiši sprejel britanski kraljevi par, grofa Wesseškega, princa Edwarda, s soprogo Sophie, grofico Wesseško.

Gosta sta se ob tej priložnosti vpisala v Zlato knjigo mesta Ljubljana, župan Zoran Janković pa je ob tem povedal, da je počaščen, ker sta obiskala Mestno hišo ter poudaril, da je to že tretji obisk članov britanske kraljeve družine v Ljubljani.
Po sprejemu v Mestni hiši sta si visoka gosta ogledala Ljubljano ter obiskala Mestni muzej Ljubljana, kjer sta si ogledala razstavo KOLO, 5200 let, na kateri je razstavljeno najstarejše leseno kolo z osjo na svetu.
Zvečer se je kraljevi par udeležil še otvoritve 61. Ljubljana Festivala, ki se je na Kongresnem trgu začel z glasbeno-vizualnim performansom, ki združuje umetnike in umetnosti.

Visoka gosta sta v Slovenijo prispela na povabilo britanskega veleposlanika v RS Andrewa Pagea. Ob tej priložnosti sta se udeležila številnih dogodkov, ki bodo pripomogli k promociji britanskih inovacij, mode, dediščine, poslov in k utrjevanju bilateralnih odnosov s Slovenijo.