ponedeljek, 18. 5. 2015

Brošura »Access City Award 2015«

Ljubljana je vse bolj dostopna in prijazna. Naša prizadevanja za neoviran dostop do grajenega okolja, javnih prevozov, informacij ter raznovrstnih storitev in programov osebam z različnimi oblikami oviranosti prepoznavajo tudi v tujini. Tokrat predstavljamo brošuro Access City Award 2015, ki jo je izdala Evropska komisija.

Ljubljana je že dvakrat doživela izjemen uspeh na mednarodnem nagradnem natečaju Access City Award za mesta dostopna invalidom, ki ga redno letno, od 2010, razpisuje Evropska Komisija. Ob prvi kandidaturi, na natečaju za leto 2012, se je Ljubljana, v konkurenci 114 mest iz 23 evropskih držav, uvrstila med 8 najboljših in prejela posebno nagrado za krepitev dostopnosti prometa in z njim povezane infrastrukture. Na natečaju za leto 2015 pa se je uvrstila še višje, prejela bronasto priznanje (za mestoma Borås, Švedska in Helsinki, Finska), ter se s tem, na področju zagotavljanja dostopnosti mesta osebam z oviranostmi, pridružila najboljšim v Evropi.

Ob zaključku omenjenega nagradnega natečaja za leto 2015 je Evropska Komisija izdala brošuro Access City Award 2015, tudi v slovenskem jeziku. V brošuri so z opisi, fotografijami in mnenji uporabnikov o dostopnosti predstavljena posamezna nagrajena mesta. Prispevek o Ljubljani najdete na strani 10.

Vabljeni k branju!