torek, 19. 5. 2020

Čebelarstvo in izzivi v oblikovanju

20. maj, svetovni dan čebel, bomo obeležili tudi z razstavo v Steklenem atriju Mestne hiše z naslovom Čebelarstvo in izzivi v oblikovanju.

Od 20. maja do 3. junija 2020 bodo na ogled postavljena inovativna čebelja domovanja in urbani panji ter izdelki in spominki, ki se spogledujejo s čebelarstvom in bodo pripomogli k večji prepoznavnosti Slovenije z dolgoletno tradicijo čebelarstva (tekstil, zemljevid Čebelje poti z igro za otroke, mikroskopski posnetki čebel…). 

Razstavljena dela so nastala v okviru projektov UrbanBee, BeeKul ter Čipka in prostor, ki jih je v sodelovanju s partnerji izvedla Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem. 
Sodelujoči študenti: Karin Čerin, Petra Slokan, Patricia Eržen, Zala Marinčič, Maja Marija Križan, Izza Pajić (Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem, smer Notranja oprema), Nina Auberšek, Viktorija Hahner in Nuša Willenpart (Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem, smer Vizualne komunikacije), Miran Juriševič in Nika Prosen (Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem, smer Dizajn management), Maja Cvelbar in Lucija Draginić (Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani, smer Arhitektura), Matija Kunstelj in Anže Lopatič (Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, smer Lesarstvo), Lan Krebs (Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem, smer Tekstilije in oblačila).
Mentorji: izr. prof. dr. Damjana Celcar, doc. Jana Mršnik, Gorazd Trušnovec

Preberite tudi: