ponedeljek, 26. 9. 2011

Cevkovo mesto

Cevkovo spletno mesto otroke ozavešča o pomenu čiste, zdrave pitne vode ter jih seznanja s sistemom odvajanja ter čiščenja odpadne vode.

V JP Vodovod-Kanalizacija so oblikovali širšo ozaveščevalno akcijo za otroke, v središču katere sta maskota Cevko in spletno mesto z imenom Cevkovo mesto. 

Z novim šolskim letom je v okviru ozaveščanja in izobraževanja o vsebinah, povezanih s pitno in odpadno vodo, nastal spletni otroški kotiček Cevkovo mesto, ki z maskoto Cevka nagovarja osnovnošolske otroke od 6. do 12. leta, na njem pa bodo poučne vsebine našli tudi starejši. Spletno mesto je del širše ozaveščevalne akcije, s katero želi JP Vodovod-Kanalizacija otroško populacijo ozaveščati o pomenu čiste, zdrave pitne vode in jih seznaniti s sistemoma pitne vode in odvajanja ter čiščenja odpadne vode.
Na spletnem mestu bodo obiskovalci med drugim srečali poučne vsebine o vodi, se spomnili pomena vodnega kroga in se sprehodili mimo znakov v Ljubljani, ki so povezani z vodo, odigrali pa bodo lahko tudi spletno igro Vodni stražarji, se naučili varčevati z vodo in si ogledali pot pitne in odpadne vode skozi prestolnico. Skozi interaktivne vsebine se otrokom predstavljajo dejavnosti povezane z vodo, ki so ključne za njihovo razumevanje tovrstne tematike.

V okviru te akcije so na JP Vodovod - kanalizacija pripravili tudi nagradno igro za učence 1. in 2. razredov ljubljanskih osnovnih šol, ki bo potekala do 21. novembra 2011, ko bo zaključeno sprejemanje otroških umetnin, ustvarjenih na temo Cevka.
Ustvarjalna otroška energija bo nagrajena, saj bo Cevko za vsako prispelo umetnino malim umetnikom podaril spominek, konec marca, ob Svetovnem dnevu voda, pa bodo pri JP Vodovod-Kanalizacija pripravili tudi veliko razstavo zbranih del.

Maskota Cevko otroke zabava in izobražuje v dveh podobah: v modri, ko se ukvarja s pitno vodo, ter v rjavi, takrat ko predstavlja vsebine, povezane z odpadno vodo. Njegovi nasveti pa so namenjeni tudi odraslim, saj so njegove misli vredne premisleka.

Vabljeni na Cevkovo spletno mesto: www.cevko.si.