sreda, 6. 9. 2017

CHAIRity – Dajte mu še eno priložnost!

Podarite star, odslužen lesen stol, ki ga vi ne potrebujete več, in mu s tem podarite še eno priložnost.

Ena od inovativnih idej, zasnovanih za konferenco Eurocities, ki bo novembra letos potekala v Ljubljani, je projekt CHAIRity – Dajte mu še eno priložnost, v središču katerega so stari stoli.

Vabimo vas, da podarite stare ali odslužene stole, ki jih bomo nato skupaj s štirimi osnovnimi šolami obnovili na delavnicah s kulturno-ekološkim društvom Smetumet.

Stole lahko do 25. septembra 2017 prinesete v Zbirni center Snage na Povšetovi ulici 2. Center je odprt od torka do sobote med 11. in 18. uro.

Stoli, ki jim bomo dali še eno priložnost, bodo kot primer krožnega gospodarstva predstavljali tudi del scenografije na konferenci EUROCITIES. 

Leto krožnega gospodarstva

Osrednja tema letošnjega leta v Ljubljani, hkrati pa tudi konference Eurocities, ki jo letos gosti Ljubljana, je krožno gospodarstvo. Prepričani smo namreč, da bo usmerjanje iz linearnega v krožno gospodarstvo v prihodnje pomembno vplivalo na celotno družbeno ureditev ter na spremembo naše miselnosti. Če se bomo naučili rabiti in porabiti manj, stvari uporabiti večkrat in še naprej sledili načelom delitvene ekonomije, bomo zmagovalci mi in naše okolje.

Primeri krožnega gospodarstva

V Mestni upravi ter v javnih podjetjih in zavodih, ki delujejo pod okriljem Mestne občine Ljubljana, že zdaj izvajamo številne primerov krožnega gospodarstva in nekatere izmed njih si lahko ogledate na naši spletni strani.

Vas zanima več o krožnem gospodarstvu? Podrobnosti najdete tukaj.