četrtek, 19. 6. 2014

CitiZENs: friendly cities – cities for all

V Mestni hiši je 18. junija 2014 potekalo srečanje evropskega projekta CitiZENs: friendly cities – cities for all (Vseživljenjsko izobraževanje, Grundtvig – Učna partnerstva).

Pedagoški inštitut je Mestno občino Ljubljano zaprosil za sodelovanje pri izvedbi zaključnega srečanja partnerjev v evropskem projektu CitiZENs: friendly cities – cities for all (Vseživljenjsko izobraževanje, Grundtvig – Učna partnerstva), v okviru katerega se s predstavniki iz osmih držav (Italija, Španija, Turčija, Portugalska, Češka, Poljska, Avstrija in Velika Britanija) ukvarjajo s tematiko »uporaba javnih prostorov kot participativnih, inkluzivnih in izobraževalnih okolij.«

V okviru srečanja so potekale tudi predstavitve aktivnosti Oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje na področju izobraževanja ter Oddelka za zdravje in socialno varstvo na področju starosti prijaznih okolij. Sledile so predstavitve dejavnosti RogLaba, Mladih zmajev ter kulturnega društva Prostorož. Po predstavitvah in kratki razpravi je sledil ogled Družinskega centra Mala ulica in Dnevnega centra aktivnosti za starejše.

Podrobnosti o projektu najdete tukaj.