torek, 4. 1. 2011

Civitas Elan in mladi v gibanju

Začelo se je zbiranje prijav na Program izmenjave dijakov »Mladi v gibanju s CIVITAS ELAN-om«

Evropski projekt CIVITAS ELAN, ki poteka v Ljubljani, Gentu, Zagrebu, Brnu in Portu, temelji na izmenjavi dobrih praks v trajnostni mobilnosti, tudi med mladimi. Prav zato so sodelavci projekta v Mestni občini Ljubljana (MOL) v sklopu nalog pripravili Program izmenjave dijakov iz omenjenih mest z naslovom »Mladi v gibanju s CIVITAS ELAN-om«. V ponedeljek, 3. januarja 2011, so tako na 32 srednjih šol v MOL poslali vabilo k prijavi dijakov 2. letnikov na omenjeni program, dan pozneje pa se je uradno začelo zbiranje prijav, ki bo trajalo do vključno 17. januarja 2011.

Tako bo osem dijakov 2. letnika ljubljanske srednje šole, ki bo zmagalo na posebnem natečaju – v spremstvu dveh predstavnikov šole in predstavnice CIVITAS ELAN-a maja 2011 na stroške CIVITAS ELAN-a – odpotovalo na štiridnevno srečanje v Brno na Češkem. Namen potovanja bo izmenjava »mobilnostnih« praks med mladimi v mestih, ki so vključena v projekt.

V priloženem dokumentu so podrobnejše informacije o programu, ki so objavljene tudi na spletni strani www.civitasljubljana.si.

CIVITAS ELAN